Ereğli´de On binler şehidini son yolculuğuna uğurladı

Ereğli´de On binler şehidini son yolculuğuna uğurladı

Ereğli´de On binler şehidini son yolculuğuna uğurladı


 

Fırat Kalkan Operasyonundaşehit düşen Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar son yolculuğunauğurlandı. Şehidin nişanlısı Gülüm Uzun güçlükle ayakta dururken, şehidinkardeşleri teröre tepki gösterdi.
TSKnın Suriyede bir süre önce başlattığı Fırat Kalkanıoperasyonunda 25 Kasım Cumartesi gecesi askerlere yönelik saldırıgerçekleştirildi. Saldırıda 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş KaderAcar şehit düştü. 3 asker de yaralandı. Operasyon’daaskerlere yönelik düzenlenen saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Piyade UzmanÇavuş Kader Acar, memleketi Zonguldakın Ereğli ilçesinde son yolculuğunauğurlandı. On binlerce kişinin katıldığı şehit asker için Bozahane Camiininavlusunda ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DÜĞÜN YAPACAKTI

Babasını 1997 yılındaannesini de 2006 yılında kaybeden şehidin acı haberi verildiği YaseminKiremitçi kardeşinin tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. 7 kardeşi bulunanşehit Piyade Uzman Çavuş Kader Acarın 2 ay önce nişanlandığı Gülüm Uzun isecenaze namazında güçlükle ayakta durabildi. 2,5 ay önce izne gelen ve GülümUzun ile nişanlanan Kader Acar’ın önümüzdeki yıl düğün yapacağı öğrenildi.Düğün hazırlığı yaptığı öğrenilen şehidin baba evini yaptırmak istediğiöğrenildi. Helallik alınmasının ardından cenaze namazını Diyanet İşleriBaşkanlığı Cami ve Din Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi kıldırdı.Kılınan cenaze namazının ardından şehit asker Kader Acar’ın naaşı omuzlara alındı.Yapılan duaların ardından Şehidin Cenazesiailesinin isteği üzerine baba ocağı Cemaller köyünde toprağa verildi. Şehidinannesi ve babası Şadiye ve Nimet Acarın ise bir süre önce vefat ettiğiöğrenildi.

Şehidin cenazesine , ZonguldakValisi Ali Kaban, Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti ZonguldakMilletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ,Özcan Ulupınar, CHP ZonguldakMilletvekilleri Şerafettin Turpçu ,Ünal Demirtaş, İl Jandarma Komutanı AlbayHaluk Selvi, Karadeniz Bölge Komutanı Albay Aykut Manioğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız,Ereğli BelediyeBaşkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AlaplıBelediye Başkanı Nuri Tekin, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AK PartiEreğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı,Ereğli Önceki Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak İl Emniyet MüdürüAhmet Metin Turanlı, Askeri erkan, Şehidin yakınları ve Onbinlerce kişi katıldı.

FIRATKALKANININ 18İNCİ ŞEHİDİ

Öteyandan, TürkSilahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞmilitanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlısaldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğuharekâtta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu.Harekâtta Önceki gün çıkan çatışmalarda ise Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuzşehit oldu. Son olarak gece geç saatlerde şehit olan Kader Acar ile birlikteharekâtta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 18e ulaştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER