Ereğli´de, Polis ve Zabıtadan dilenci operasyonu

Ereğli´de, Polis ve Zabıtadan dilenci operasyonu

Ereğli´de, Polis ve Zabıtadan dilenci operasyonu

Zonguldak’ınEreğli ilçesinde polis ve zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda13’ü bayan, 15’i çocuk ve 4’ü erkek olmak üzere 32 dilenci yakalandı.Dilencilerden birinin kaçmaya çalışırken zabıtanın kucağına düşme anı zabıtaekibinin kamerası tarafından kaydedildi.

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlıpolis ve Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu gün Cumanamazı çıkışı dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Cami önlerinde dilenenaralarında Suriye uyruklularında bulunduğu 13’ü bayan, 15’i çocuk ve 4’ü erkekolmak üzere 32 kişiyi yakaladı. Karşılarında polis ve zabıtaya gören bazıdilenciler kaçmaya çalıştı ancak yakalanmaktan kurtulamadı. Kdz. EreğliBelediyesi’ne ait otobüslerle belediyeye getirilen 32 kişiye kimlik tespitininyapılmasının ardından kabahatler kanuna göre ceza 105’er TL para cezasıuygulanarak serbest bırakıldı. Yakalananlar arsında bulunan Suriye uyruklukişiler ve çocukları polis tarafından ilçe dışına gönderildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü AlptekinDursun, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ile birlikte halkınhuzurunu sağlamak için Cuma namazı sırasında dilenen kişileri yakaladıklarınısöyledi. Dursun, uygulamanın sürekli yapılacağını ve dilenciliğe müsaadeetmeyeceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER