EREĞLİ´DE YAŞAYANLARIN DERNEĞİ OLACAĞIZ.

EREĞLİ´DE YAŞAYANLARIN DERNEĞİ OLACAĞIZ.
 
gundemeregli.com-Kdz.Ereğlililer Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilen iftar programı gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğlililer Derneği tarafından site kulüpte gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TSO Meclis Üyesi İlhan Yazıcıoğlu,,Dernek yöneticileri, Önder Gazetesi imtiyaz sahibi işadamı Celal Bozkuş,Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu  köy ve mahalle muhtarları ile dernek üyeleri katıldı.

iftar yemeğinin ardından konuşan Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin, 2006 yılında kurulan ve 7´nci yılını geride bıraktığını Ereğli´de yaşayan Ereğli´nin menfaatleri için çaba sarf eden herkese saygı duyduklarını ve derneğin üyesi olarak gördüklerini vurguladı.

BANA MEMLEKETİN NERESİ DİYE SORDUKLARINDA KARADENİZ EREĞLİLİYİM DİYEBİLMENİN GURURUNU YAŞIYORUM

Keskin konuşmasında şu görüşlere yer verdi: Her nerede yaşıyorsak yaşayalım ya da önemli görevlere gelelim, doğduğumuz büyüdüğümüz çocukluğumuzun geçtiği yöremiz her zaman farklı bir lezzet ile kalmıştır hatıralarımızda. Hayatımız boyunca bir oyuna bir buyana savrulmuş olsak da söz konusu memleket olunca herkesin bir hikayesi başlar orada. Herkesin birbirine anlatacak gıdımlık ta olsa birşeyleri olur doğup büyüdüğü topluklarda. Yeni tanıştığımız birine memleketin neresi diye sormak kurulacak dostluğun belki de ilk adımı olabilir. Bana da memleketin neresi diye sorduklarında Karadeniz Ereğliliyim diyebilmenin gururunu yaşıyorum.

BİZLERİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEN MİLLETVEKİLİMİZDEN DESTEK GÖRÜYORUZ

Şu da bir gerçek, kime sorsanız sorun memleketini sever ama kime memleketin için ne yaptın diye sorulduğunda söylenecek çok şeyimiz olmuyor nedense. Ereğli´yi sevmek bu konuda elini taşın altına ne kadar koyduğun ile ilgili bir anlamda. Memleketimiz için ortaya koyacağımız gayret memleketimizin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Bizler de bu gayreti Ereğli´ye yapmış olduğu katkılar beyefendi kişiliği ve reklamı sevmeyen yapısı ile bizlere Ankara´da en iyi şekilde temsil eden değerli milletvekilimizden fazlası ile görüyoruz. Kendisi ile Ereğli´nin menfaatlerine olan konularda her zaman fikir alış verişi yapmak isteriz.

DERNEĞİMİZ 7 YAŞINDA

Bizler medyası, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler imkan sahibi bütün insanlarımızla Ereğli için dişe dokunur işler başarmak zorundayız. Herşey başarılır yeter ki içtenlikle Ereğli´nin menfaatleri ön planda denilebilsin. 2006 yılında büyük heyecanla Hasan Yılmaz öncülüğünde kurulan bu dernek 7´nci yaşına girdi. Hiçbir siyasi yapının içerisinde olmadan derneği bu noktalara getirdik inşallah bundan sonraki süreçte de Ereğli´de yaşayanların derneği olacağız. Ereğli´de yaşayan memleketi neresi olursa olsun Ereğli menfaatleri için çaba sarf eden herkese saygılıyız derneğimizin üyesi olarak görmekteyiz dedi.

Amelebirliği Başkanı ve Dernek Kurucu Başkanı Hasan Yılmaz´da konuşmasında derneğin kuruluş süreci ve yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde daha ileri noktalara ulaşmak olduğunu belirten Yılmaz, gösterilen ilgiye de teşekkür etti.

KARADENİZ EREĞLİ´DE CİDDİ BİÇİMDE BİR EREĞLİLİLİK OLGUSU YOK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan´da derneğin kuruluş sürecini değerlendirdi. Dernek Yönetim kurulunda olan bazı isimlerle arkadaşlıklarının 2000´li yıllara dayandığını anımsatan Milletvekili Candan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Arkadaşlar ile tanışıyorduk birlikte olma beraber çalışma beraber bir şeyleri yapma arzusu Türkiye´de ilk defa demir çelik kongresini başlatmakla oldu. 2000 yılına kadar demir çelik kongresi diye birşey yoktu, Makine Mühendisleri Odasında çalışıyordu Hasan Yılmaz, onlar da bu işi oda vasıtası ile yaptılar biz de onlara destek olduk. 2006 Yılına geldiğimizde şunun farkına vardık Karadeniz Ereğli´de ciddi biçimde bir Ereğlililik olgusu yok. Yani burası kırk parça, burada Ereğlilik derken yerli yabancı diye bahsetmedik, Ereğlili olma burada yaşama unsurunu benimseyen özellikle Ankara, İstanbul´da yaşayan arkadaşlarımızda böyle bir olgu olmadığını fark ettik. Bu vesile ile bir dernek kuralım dediler biz de evet yönetimde seve seve yer alırız dedik.

DEVLET KADEMELERİNDE BİR YERE GELMENİN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU ANCAK BEN BİLİRİM

Bir Ereğlili olarak Ankara´da devlet kademelerinde bir yere gelmenin ne kadar zor olduğunu ancak ben bilirim, arkasız kalesizliğin ne olduğunu ben iyi bilirim, ne çektiğimi de ben bilirim. Burada oturan insanlarımıza, gençlerimize, gerek burs olarak gerekse elinden tutma gerek yön gösterme olarak bir derneğin olması gerek duyduk. Bu dernek öyle bir dernekmiş ki kendi içerisinden milletvekili, Amelebirliği Başkanı çıkardı. Bu dernek vasıtasıyla gençlerimize yol gösterilecektir.

BİR BİRİMİZİ KORUMAYA KOLLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Dünya gittikçe yalnızlaşıyor, yalnızlaşırken aynı zamanda birlik olmayanlar küçük balıklar büyük balıklar tarafından her zaman yutuluyor. Türkiye´de onun mücadelesini veriyor, şehirlerde. Bugün büyükşehirler aldı başını gidiyor küçük şehirler giderek küçülüyor. Bizim burada dernek olarak milletvekili olarak şehrin ileri gelenleri olarak, muhtarlar olarak bizim büyümeye ihtiyacımız var. Bir birimizi korumaya kollamaya ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER