Ereğli´ye müjde

Kdz.Ereğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ereğli´ye müjde


Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısının ikinci oturumu tamamlandı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saat: 10.00´da başlayan toplantı da 1. Oturumdan komisyonlara havale edilen 10 madde görüşülerek karara bağlandı.

Özellikle gündemi meşgul eden su ücretlerine meclis kararı ile yüzde 30 oranında indirim yapılması konusunda alınan kararının, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından iptaline yönelik yeninden meclis gönderilmesi maddesi 12 Evet oyuna karşılık 20 ret oyu ile kabul edilmedi. Böylelikle meclisinin su indirimine direnen Uysal büyük bir şok yaşamış oldu.

Uysal, Belediye taşınmazlarının özellikle eski belediye hizmet binalarının 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunda da yaşadı.

Bu maddede 12 evet oyuna karşılık 14 ret ve 6 çekimser oy ile kabul edilmedi. Bu kararla Belediye Encümen kararı ile belediye taşınmazlarını en fazla 3 yıllığına kiraya verebilecek.

AK Parti´nin 17 Meclis Üyesinden 6´sının muhalefet etmesi sebebiyle her iki önemli maddeyi de meclisten geçiremeyen Uysal meclis üyelerinin kararına saygı duyduğunu belirterek, adeta büyük şok yaşadı.

Meclisin diğer gündem maddeleri olan Alaplı- Ereğli arasındaki karayolun plana işletilmesi, Fen İşleri Müdürlüğüne araç ve iş makinasının alınması, Keçiören Belediyesi ile Kardeş şehir olunması, 2015 yılı gelir tarifesinin görüşülmesi, Bütçe içi hesap transferinin görüşülmesi, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin bulunduğu Ömerli´ye kamu yararı olduğu için kavşak yapılmasının imara işlenmesi ile Ulaşım Hizmetleri ile İşletmeler ve İştirakler Müdürlüğünün Görev ve çalışma yönetmeliğinin değiştirilmesinin görüşülmesi maddeleri de 32 evet oyu ile oy birliği ile kabul edildi. Yalnız 2015 yılı gelir tarifesinin aynen kabul edilmesi su indiriminin uygulanıp, uygulanmayacağı noktasında soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER