Ereğli’de, elektronik atıklar toplanacak

Ereğli’de, elektronik atıklar toplanacak

Ereğli’de, elektronik atıklar toplanacak

Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığı açısındantehlikeli maddeler içeren, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanmasınayönelik uygulama başlattı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü , Türkiyegenelinde sadece13 belediyenin uyguladığı ve Karadeniz bölgesinde ilk olmaözelliğini taşıyan çalışma ile tehlikeli maddeler içeren, atık elektrikli veelektronik eşyaları toplayarak, geri dönüşüm tesisine gönderecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteklediği, Bilişim Sanayicilerive İş Adamları Derneği İktisadi İşletmesi (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan AtıkElektrikli ve Elektronik eşya konteynırı, Kdz.Ereğli Belediyesi Temizlik İşleriMüdürlüğü tarafından Sahil Taksi yanındaki alana yerleştirildi.

Atık ve kullanılmaz durumda olan beyaz eşyalar,televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, oyuncak, tıbbı cihazlar ve bunungibi atık elektrik ve elektronik eşyaların toplanacağı uygulama ile belliaralıklarla  konteynırdan alınacakatıklar, geri dönüşüm tesisinde depolanıp oradan da bertaraf edilmek ya da gerikazanılmak üzere yetkili kurumlara ulaştırılacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün bu uygulaması, şehrin bazınoktalarına da taşınması hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER