EREĞLİDE İNTİHAR GİRİŞİMİ

EREĞLİDE İNTİHAR GİRİŞİMİ
gundemeregli.com-
  Kdz Ereğli ´de izinsiz yardım toplarken kendisini engelleyen zabıtaya kızan işsiz genç AK Parti binasının çatısına çıkıp intihar eylemi yaptı.

Olay bu gün akşam saatlerinde AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatının da bulunduğu 9 katlı binanın çatısında meydana geldi. Edindiğimiz bilgilere göre Karabük’ten Ereğli’ye yardım toplamak için gelen Ferdi G. (26) yardım toplamak için elinde izin belgesi olmadığı için Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından engellenerek, ilçeden ayrılması istendi. Zabıtalara kızan işsiz genç AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı binasına gelerek çatıya çıkıp intihar eylemine başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin ikna çabası sonuç vermeyince işsiz gencin binadan atlama ihtimaline karşı itfaiye ekipleri hava yastığı açtı, 112 sağlık görevlileri de bina önünde hazır bekletildi. AK Parti binasının çevresinde toplanan yüzlerce vatandaş film seyreder gibi intihar eylemini izledi. Bazı vatandaşlar olayı cep telefonu ile görüntülemeye çalışırken, bazıları ise intihar eyleminde bulunan genci tiye almaya çalıştı.

İşsiz genç Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini ve eylemden ancak bu şartla vaz geçeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Zonguldak’ta ki programına katılan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal parti binasına gelemeyince devreye AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır girdi. İntihar eyleminde bulunan Ferdi G. ile bir süre sohbet eden Çakır, sorununa çözüm bulacağını söyleyerek işsiz genci eyleminden vazgeçirdi. Polis eşliğinde çatıdan indirilen Ferdi G. herkesten özür dileyerek eylemi zabıtanın kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile yaptığını ileri sürdü.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ise şahsı tanımadıklarını ancak Karabük’ten gelip ilçede yardım toplamak isterken zabıta tarafından engellendiğini öğrendiklerini söyledi.

Koluna bıçakla çizikler atan Ferdi G. polis  nezaretinde ambulansa alınarak önce Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne ardından da ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.

Ferdi G.’nin yaklaşık 7 yıl önce çalıştığı inşaattan düşerek iki bacağının da kırılması nedeniyle işsiz kaldığı ve geçimini yardım toplayarak sağladığı öğrenildi.

 
 
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 14:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
demır
demır - 10 yıl Önce

ozaman git karabükte yardım topla ereglıde ne işin var

SIRADAKİ HABER