Ereğli’de sağlık çalışanları eylem yaptı

Ereğli´de Türk Sağlık Sen, Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Odası’na üye sağlık çalışanları çalışma şartları ve aldıkları ücretleri protesto etmek amacıyla iki farklı noktada eylem yaptı.

Ereğli’de sağlık çalışanları eylem yaptı
 Ereğli´de Türk Sağlık Sen, Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Odası’na üye sağlık çalışanları çalışma şartları ve aldıkları ücretleri protesto etmek amacıyla iki farklı noktada eylem yaptı. 

Kdz. Ereğli´ de bazı sendikalar çalışma şartları ve aldıkları ücretleri protesto etmek amacıyla iki ayrı noktada eylem yaptı. İlçede ilk eylem sabah saatlerinde Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası’na üye sağlık çalışanları tarafından yapıldı. SES Kdz. Ereğli Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Kocamanoğlu sağlık çalışanları olarak 5 acil talepleri olduğunu söyledi. Kocamanoğlu açıklamasında “Sorunların çözülebilmesi için Sağlık bakanlığından 5 acil talebimiz var. Bu taleplerimiz Çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, İnsanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak temek ücret, fiili hizmet zammı, Nitelikli, Bilimsel ve parasız sağlık eğitimi, Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve parasız sağlık hakkı istiyoruz dedi. Kocamanoğlu iş bırakma eylemini 14 Mart Cumartesi günüde devam ettireceklerini dile getirdi.


DEVLET HASTANESİ’NDE EYLEM VARDI


Kdz. Ereğli’de ikinci eylem ise Devlet Hastanesi önünde Türk Sağlık Sen, SES ve Türk Tabipler Odası üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Burada sağlık çalışanları adına açıklamaya Türk Sağlık Sen İş Yeri Temsilcisi Fatih Akbaba tarafından yapıldı. Sağlık çalışanlarının içerisinde bulunduğu durumu anlatan Akbaba “Sağlık çalışanlarının sorunlarının giderek arttığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte çalışan talepleri sürekli olarak ötelenmektedir. Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta hemşireler, ebeler ve sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadırlar. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına angarya Cumartesi nöbeti, dayatılmakta ve Pazar’ da çalışacaksınız denilerek hızla köle sistemine dümen kırılmaktadır. Bir saatlik nöbet ücreti bir doktor için şu anda 7 TL, ebe ve hemşire arkadaşlarımız için 4.7 TL gibi komik bir ücrettir. Ücretlerin yüzde elli artması çok büyük bir müjdemidir? Nöbet ücretlerinde gerçek bir müjde verilmek isteniyorsa bir saatlik çalışma karşılığında alınan ücret nöbeti ücret olarak ödenmelidir. 70 yaşına kadar çalışılabilecekmiş. Biz yetmiş yaşına kadar çalışan değil emeklilikte rahat etmek ve insanca bir ücret almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER