Ereğli’de sağlık sorunu kalmadı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Merkezi hükümetin sağlık yatırımları sayesinde Ereğli’de sağlık konusunda hiçbir sorunun kalmadığını belirtti.

Ereğli’de sağlık sorunu kalmadı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Merkezi hükümetin sağlık yatırımları sayesinde Ereğli’de sağlık konusunda hiçbir sorunun kalmadığını belirtti.

Haftalık rutin ziyaretleri kapsamında, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sırasıyla Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Hastanesi ile Kdz. Ereğli Yeni Devlet Hastanesini yöneticilerini ziyaret eden Çakır, burada çeşitli açıklamalarda bulundu.

Görevlerine Yönetici ve Müdür olarak 2,5 yıllık sözleşme ile yeniden atanan Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Yüksel Tuncer, Hastane Müdürü Yusuf Yalçınkaya, Kdz. Ereğli Yeni Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem ve Hastanenin Mali ve İdari İşler Müdürü Ramazan Bayraktar’a hayırlı olsun temenninde bulunan Çakır, her iki kurumdaki son durum hakkında bilgi aldı.

AĞIZ VE DİŞ HASTENESİ ARAZİ SORUNU

Çakır’ın ziyaretinde konuşan Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Tuncer, 26 hekim ile günlük 500 ile 700 hastaya baktıklarını belirterek şunları söyledi:

“Yeni hizmet binası noktasında çalışmalar var. Bu sorunu ne kadar kısa sürede çözebilirsek o kadar iyi. Olumlu gelişmeler de var bu noktada, Mevcut binamızda çok ciddi anlamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Buraya Ereğli dışından, Akçakoca ve Alaplı’dan hastalar geliyor. Hastanemiz 7/24 açık Hastayı memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Türkiye’de ilk defa biz başlattık. İmplant yoktu biz bunu başlattık. Şimdi 5 tane implant yapan doktorumuz var. Biz dürüst ve ahlaklı bir şekilde implant yapıyoruz ve yaygınlaştırıyoruz.

“YER KONUSUNDA DESTEK”

Yeni hizmet binasının yeri konusunda destek istiyoruz. Arazi sorunu var. 5 bin metrekare yer lazım. Belediyeye ile görüştük. 18 maddeye göre yapılırsa, Ereğli Devlet Hastanesi yanında yer konumuzu çözmemiz lazım. Alaplı ve Akçakoca’ya yakın olduğu için yoğun bir talep var.

Devlet Hastanesinin olduğu dere çevresinde Mal müdürlüğü arazisi var bu arazi ile takas yapılabilir. Hızlandırırsak kamulaştırma sorumsuzunda kalmayacak. Tapuyu alacağız ardından projelendirilecek. ve hayata geçecek. Bizin yeni devlet hastanesi yakınına taşınmamızın çok faydası olacak. Her iki taraf birbirinin yemekhanesini, kafeteryasını kullanır, personeller arasındaki sosyal ilişiklerde artar. Siz İlçe Başkanı olarak bu işe el atarsanız, sorun çözülür diye düşünüyoruz.”

 ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Çakır ise burada yaptığı konuşmasında, “Biz üzerimize düşen ne ise yapacağız. Burası kiralık bir yer tabi ki kendi binası olsun. Yalnız güzel hizmetler veriyorsunuz. Sizleri hem yeni sözleşmenizden ötürü kutluyorum, hem de güzel çalışmalarınızdan ötürü.

Ereğli’de yıllar önce bunu hayal etse bu olmaz. Milletimizin daha iyi hizmet alması için sizlere destek olacağız. Gerek belediye nezninde gerekse merkezi hükümet nezdinde çalışacağız. Siz bu konuları daha iyi bilirsiniz. Yeri neresi uygun, bu konular önemli. Tapuyla görüşülür, takas yapılacaksa yapılıyır, belediye ile görüşülür 18 madde uygulanacaksa uygulanır, hükümet nezdinde girişimde bulunuruz kamulaştırma yapılacaksa yapılır, bu işi takip edeceğiz. En uygun şekilde çözeceğiz”

TÜM YATAKLARI AÇTIK VE AŞTIK

Ardından Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine geçen Çakır burada Başhekim Erdem ile bir süre görüştü.

Erdem burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Yaklaşık 900 personelle 24 saate hizmet veren bir kurum olduklarını hatırlatarak, şöyle dedi:

“Hizmette aksamaya medyan vermemek gerekiyor. Nasıl farklı bir çalışma ortaya koyarız? Bunu düşünüyoruz. Kısa ve uzun vadede gerçekleştireceğimiz hizmetler var. Mesela rutin olarak anket yaptırıyoruz. Vatandaşın memnuniyetini, istek ve taleplerini takip ediyoruz. Çıkan sonuca göre çözüm üretiyoruz.

Şimdi hastanenin tüm yatak kapasitelerini hastalarımızın hizmetine açtık ve aştık ek yataklar koyduk. İhtiyaçtan dolayı kapasitesini artırdık Daha güzel Ereğli ve bölgemiz için hiç açılmayan bölümleri açmak için çalışıyoruz. Ülkemizde en son yapılan hastanelerden biri burası. Erken davrandığımız için hizmete girdi.

Burası Devrek yol ayrımına 6. Km. eski hastanede Devrek yol ayrımına 5 km’ydi. Biz bardağın dolu tarafına bakıyoruz. Bu hastanenin etrafı yeni bölümler için uygun. Bunları açacak yerlerimiz var. Helikopter pisti yapacağız. Fizik tedavi merkezi ayrı bir bölümle hizmet verecek. Bunlar hedeflerimiz.

“DURMAK YOK, YOLA DEVAM”

Son kar yağışında bin 600 hastamız geldi. Belediye ile el birliği içeresinde karda kışta çalıştık, yolumuzu açık tuttuk. Memnuniyet her geçen gün artıyor. Durmak yok, yola devam

“ACİL YEŞİL ALANDA TEK DOKTOR VAR”

Acilin hasta durumu, 3 renge göre belirleniyor kırmızı, sarı ve yeşil bölgelere göre, hastanın durumuna göre acilin yeşil yada sarı alanına alınıyor. Grip ve nezle gibi hastalar yeşil bölgede, durumunun ciddiyetine göre ise de sarı ve kırımız bölge var. Önemli olan en ciddi rahatsızlık kimde varsa onu tedavi etmek, Doktorlar ona göre yönleniyor. Türkiye’de tüm yeşil alanlı renkli acillerde tek doktor olur. Sarı ve kırmızı da en az iki uzman doktorumuz var. ” şeklinde konuştu.

Erdem hastanenin inşaat, temel ve yapım süreci ve diğer çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

EREĞLİ’DE SAĞLIK SORUNU KALMADI

Çakır ise, “Bu hastanemizin ardından Ereğimize sağlık sorunu kalmadı. Tüm sağlık sorunlarını hükümetimiz çözdü diyebiliriz. Burası Zonguldak’ın lokomotifi. Herkesin gözü bu hastanede, bu binayla çıtayı yükselttik. Hastanemiz de 900 kişi çalışıyor, bu ciddi bir rakam. Açıkçası sağlık konusuna bir sorumuz kalmadı. Yolla ilgili vekilimiz sorunu çözdük. 1 yıl sonra her şey unutuluyor. Bu hastanenin bu hal gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Çakır görüşmelerin ardından hastane idarecileri ile birlikte, polikliniklerde ve hastanede bulunan hastaları ziyaret etti, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER