EREĞLİ’DE VERGİ BİLİNCİ YERLEŞİYOR

EREĞLİ’DE VERGİ BİLİNCİ YERLEŞİYOR

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdür Vekili Osman Günay, Vatandaşların vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğu belirterek, “Ereğli Vergi Dairesi olarak bizler mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollarda anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare, mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Sizler de vergi bilincine sahip gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaşolmanın sevincini yaşayın” şeklinde konuştu.

Her yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası sebebiyle Kdz. Ereğli İlçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün dün sabah 10.00’da Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinler hafta boyunca sürecek.

Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdür Vekili Osman Günay, vergi vermenin önemine değinerek, vatandaşlara verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

SÜREKLİ HALE GELİR

Vatandaşlarda vergi bilincinin yerleşmesi adına çalıştıklarını kaydeden Günay şunları söyledi:

“Vergi yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare, mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

HAFTAYI BİRLİKTE KUTLAYALIM

Bu doğrultuda vergi haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize vergi ve gelir idaresi tanıtılırken diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanması çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır. Mükellef ve vergi dairesi el ele gelin bu haftayı birlikte kutlayalım. Ereğli Vergi Dairesi olarak bizler mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollarda anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaşolmanın sevincini yaşayın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER