Ereğliler Derneğinden Kaymakam ve Emniyet Müdürüne ziyaret

Kdz. Ereğliler Derneği Yönetimi, İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu ziyaret ederek, Ereğli Devrek Yolu, Eski Hastane arazisinin Üniversiteye tahsisi ve yeni PTT binası ile ilgili sorunları dile getirdi.

Ereğliler Derneğinden Kaymakam ve Emniyet Müdürüne ziyaret

Kdz. Ereğliler Derneği Yönetimi, İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu ziyaret ederek, Ereğli Devrek Yolu, Eski Hastane arazisinin Üniversiteye tahsisi ve yeni PTT binası ile ilgili sorunları dile getirdi.

Kdz. Ereğliler Derneği Başkanı Noyan Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ü ziyaret etti.

Dernek yönetimi, ilk olarak Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu ziyaret etti. Ereğli Devrek yolu, Eski Hastane arazisinin Üniversiteye tahsisi ve PTT binası ile ilgili sorunların konuşulduğu ziyarette, Dernek Başkanı Noyan Keskin yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Göreve geldiğiniz günden bu yana halkçı tutumunuz, vatandaşa olan samimi içten diyalogunuz, bizim dernek yönetim kurulu üyelerimizin olduğu gibi Ereğli halkımızın takdirini kazandınız. Bölgedeki sorunlara kalıcı çözümler üretmedeki gayretiniz ve kalıcı çözümler üretmeniz bizleri Ereğli’de yaşayan vatandaşlar olarak çok mutlu etmektedir. Bundan sonraki süreçte sizin önerdiğiniz ve olacak bütün etkinliklerde, Ereğli’nin menfaatine olan bütün faaliyetlerde her zaman en büyük destekçilerinizden olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

KESKİN, PTT BİNASI İLE İLGİLİ VATANDAŞIN ŞİKAYETİNİ DİLE GETİRDİ

Keskin, Ereğliler Derneği olarak eski hastane arazisinin üniversiteye tahsisi konusunda çalışma yaptıklarını, Armutlu Cumalılar Derneği  öncülüğünde  Ereğli-Devrek yolu’nun yapılması konusunda birlikte hareket ettiklerini belirterek, Ereğli İlçesinde daha önce Merkezde bulunan PTT binasının tekrar eski yerine yâda merkezi bir yere alınmasını Kaymakam Madenoğlu’na iletti. PTT binasının şu anki mevcut yeri dolayısıyla çoğu vatandaşın tepkili olduğunu belirten Keskin ziyarette yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü;“Eski hastane arazisinin üniversiteye tahsisi konusunda Ereğliler Derneği olarak biz bir çalışma yapmıştık. Arkadaşlarımız Ereğli’nin en ücra köşelerine dahil eski arazinin üniversiteye tahsisini istiyoruz şeklinde afişlerimizi asmıştık. Daha sonra Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin öncülüğünde Kent Konseyi ve Ereğlililer Derneğini de içinde bulunduğu oda ve sivil toplum kuruluşları ile beraber Ankara’ya gidildi. Süreç zannedersem şuanda işliyor. En kısa sürede bizde bacasız sanayi dediğimiz üniversitemizin bölgemizde olmasını çok istiyoruz.’’

EREĞLİ –DEVREK YOLU İLE İLGİLİ İSTİŞAREDE BULUNDUK

‘’Ereğli Devrek yolunda Armutlu Cuma Derneği, Ereğliler Derneği ve civar köyleri derneği ciddi bir çalışma içerisinde. Sivil toplum kuruluşlarını gezerek böyle bir yolun açılması için çaba sarf ediyorlar, tabi bizlerde destek veriyoruz. Geçen Avrupa Zonguldaklılar Derneği başkanımızda buraya geldi, hep beraber bu konu ile ilgili bir istişarede bulunduk. İnşallah önümüzdeki süreçte de Ereğli-Devrek kara yolunun açılarak buradaki esnafımıza ekonomik anlamda bir katkı olacağını düşünüyoruz.’’

PTT BİNASI
 
‘’PTT binasının yukarıda oluşu, gerek vatandaşlarla sohbetimiz, gerek kendi aramızdaki sohbetlerimiz sonucu, emekli vatandaşlarımız ve yaşlı insanlarımız PTT’nin şimdi ki yerine çıkmakta zorlanıyor. Bu konuda PTT binasının eski yerine gelmesi veya şehir merkezine gelmesi hem yaşlı insanlarımızın için kolaylık olur diye düşünüyoruz.’’

MADENOĞLU, PTT BİNASINA YAKIN ZAMANDA BAŞLANACAK

Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise Ereğliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek tanıştıktan sonra, PTT bölge müdürü ile telefonda konuşarak yeni PTT binası hakkında bilgi aldı. 15 gün öncede PTT bölge müdürü ile konuştuğunu ifade eden Madenoğlu şunları söyledi. “Kendileri Belediye ile anlaşmışlar, Eski yerlerinde değil de belediye’nin olduğu bir yerde belediye kendilerine yer tahsis etmiş, hazırlayın biz inşaata başlayalım diyorlar. Bende belediye başkanımız ile konuştum bu konu gündemde, inşallah yakında zamanda başlanacaktır.”dedi.

EREĞLİLER DERNEĞİNDEN EMNİYET MÜDÜRÜ KÜÇÜK’E PLAKET

Ereğliler Derneği Yönetimi Kaymakam Madenoğlu ziyaretinin ardından Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük’ü ziyaret etti. Ereğli İlçesinde yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Küçük’e plaket taktim etti. Dernek yönetimi ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM)’nüde ziyaret ederek plaket takdiminde bulundu.

DERNEK YÖNETİCİLERİ HAZIR BULUNDU

Ziyarette Dernek Yöneticileri, Hüseyin Çınar,Ali Yanık, Bilgin Güven, Şaban ÇetinKaya, Birkan Demirel, Mustafa Dursun ,Hüseyin Soyarslan ve Cemal Yağmuroğlu hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER