Ereğli’li genç ressam destek bekliyor

Ereğli’li Genç ressam destek bekliyor

Ereğli’li genç ressam destek bekliyor


Kdz. Ereğli ilçesinde, 24 Yaşındaki Kadir Kanyılmaz KarabükÜniversitesi Resim Bölümü mezunu, Eğitim Fakültesinde bu yıl formasyon almakiçin çalışıyor, fakat bütçesi sınırlı ve işsiz olduğu için yeterli imkânı yok,yaptığı duvar resimleri ile imkân sağlamaya çalışan 24 Yaşındaki Kanyılmaz’ıntek isteği elinden tutulup fuarlarda sergilerde resimlerinin sergilenmesi, satılması,kendisine sanatseverler tarafından destek verilmesi ve resimlerinin daha çokbüyük kitlilere ulaşması..

Kdz. Ereğli ilçesinde yetenekli gencin yaptığıbirbirinden güzel duvar resimleri büyük beğeni topluyor. İlçeye bağlı Hatip Sokak’taikamet eden 24 yaşındaki Kadir Kanyılmaz isimli yetenekli gencin yaptığı duvarresimleri büyük beğeni topluyor. Tek isteğinin yardımseverler tarafındanelinden tutulması ve resimlerinin fuarlarda sergilenmesi oluğunun altını çizenKanyılmaz işsiz olduğu için kendi imkânlarıyla bir şey yapamadığını belirterek yardımseverlertarafından kendisine destek verilmesini istedi.

Kendisine destek verildiği taktirde öncelikle bir dükkântutup atölye kuracağını ve burada bu işi başka insanlara da öğreteceğinibelirten Kanyılmaz şunları söyledi; “Karabük Üniversitesi mezunuyum, resimbölümü okudum. Eğitim fakültesinde bu yıl formasyonumu almak için çabalıyorumfakat bütçem sınırlı olduğu için yani işsiz olduğum için yeterli imkânım yok.Duvar resimleri ile imkân sağlamaya çalışıyorum fakat buna da fazla bir ilgiyok. Resim bildiğimiz üzere elit kısmın, yani zengin kısmın elinde gibi yani onlarınhobi tarzında çalışmaları, ürünü gibi görünüyor ama bizim de yapmak istediğimizbir şeyler var çabalarımız var. Kızımın ismiyle ‘Miray Sanat Evi’ adı altında bu evi yaptım ve atölye olarakkullanıyorum, çalışmalarımı burada sergiliyorum, arada sergi açıyoruzsokaklarda.

ELİMDEN TUTULMASINI İSTİYORUM

Yaptığım eserlerin satımında hiçbir gelir elde etmişdeğilim. Elimden tutulup  fuarlarda sergilerderesimlerimin sergilenmesi, satılması. Bunların önünün açılmasını istiyorum,elimden tutulmasını istiyorum, resimlerimin daha çok büyük kitlelere ulaşmasınıistiyorum. Öncelikle bir dükkân tutup atölye kurmak istiyorum, dediğim gibimaddi sıkıntılarım yüzünden buna da imkânım yok. İmkânı olan yani zenginlerden,iş adamlarından yardım bekliyorum. Yapacağım çalışmaların Türkiye çapına hattayurt dışına çıkmasını istiyorum. Yapabildiğimi değil, yapabilecekleriminüzerine çıkmak istiyorum. Yani resimlerimi bir an önce çoğaltıp kendimigeliştirmek, yapabileceklerimi farklı insanlara öğretmek, kurslarla kendimi veyanımdaki insanları geliştirmek istiyorum. Bunun için devlet büyüklerinden de,iş adamlarından da destek bekliyorum.’’

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER