Ereğli’nin 50 yıllık su ihtiyacını çözecek dev proje

Kızılcapınar Barajı’ndan Ereğli’ye su verilmesi projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Ereğli’nin 50 yıllık su ihtiyacını çözecek dev proje

Kızılcapınar Barajı’ndan Ereğli’ye su verilmesi projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Süleymanbeyler Köyü Arıtma Tesisi’nden çıkıp, Kdz. Ereğli’deki depolara gelecek hattın Subaşı mevkiinden geçecek kısmına yönelik çalışmalarda start aldı. Başkan Uysal, bölge halkının çalışmalarla ilgili duyduğu endişeleri yapılan toplantıyla giderdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BaşkanYardımcısı Nazım Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis Üyeleri AliTarakçı ve Kazım Beceren, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Subaşı Köyü MuhtarıEyüp Marangoz ve proje çalışmasını yürüten ilgili firmanın yöneticilerinin dekatılımıyla da bölge halkı ile bir araya geldi.

HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALDI

Başkan Uysal, halkın söz konusu bölgede başlayan çalışmalarsonucu, yolların bozulacağı ve işin uzayacağı ile ilgili endişeler konusundaher türlü sorumluğu üzerine aldığını belirterek, bölge halkının endişe duymamasını istedi.

50 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILANACAK

Başkan Uysal konuya ilişkin açıklamasında AK PartiZonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan’ın da yakından takip ettiği projekapsamında çalışmaların başladığını belirterek, “Öncelikle bu konuda sayın milletvekilimeteşekkür ediyorum. Kendilerinin büyük destekleri ile hayata geçecek söz konusuproje ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

 

13 MİLYON LİRALIK TESİS 2 YILDA BİTİRİLECEK

Yaklaşık 13 milyon liraya ihale edilen arıtma tesisisinyapım süresi 750 gün. Tesis tamamlandığında direkt olarak KızılcapınarBarajı’ndan su alınacak ve bu arıtma tesisinde arıtılarak sisteme verilecektir.Ereğli halkı bu kapsamda su direkt barajdan alınacağı için arıtmada kullanılacakkimyasallar azalacağından, çok daha kaliteli su içecek.” dedi.

30 KİLOMETRELİK HAT VE 7 ADET SU DEPOSU

İlçenin Kirmanlı su depolarına kadar yaklaşık 30kilometrelik ana isale hattı ve 7 adet terfi-su deposu inşaatı ihalesinintamamlandığını belirten Uysal, bütün olarak bakıldığında 35 milyon liralıkmaliyetle yapılacak projenin, Ereğli için ciddi bir kazanım olduğunusöyledi.      

Uysal, Subaşı mevkiinden geçecek olan hattın yapımsürecinde vatandaşlardan hassasiyet istediği toplantıda, halktan da tam destekaldı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER