Ereğli’yi gezecekler, Türk yıldızları´nı izleyecekler

Ereğli’yi gezecekler, Türk yıldızları´nı izleyecekler

Ereğli’yi gezecekler, Türk yıldızları´nı izleyecekler
 
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde gelen Kastamonu Kız İlköğretmenler Okulu’nun 56 ve 76’ncı yıllar arası mezunları, Atatürk Anıtı önünde, ‘Öğretmen Okulu Marşı’ söyledi. İlçede uzun yıllar görev yapan emekli öğretmen Hatice Baycık, Devrim Bulvarı resmi tören alanındaki etkinliğin sunumunu yaptı. Anıt’a 3 öğretmen tarafından ‘okul çelengi’ sunuldu. Buradaki etkinliğe katılan belirtilen yıllar arasında mezun olan 350 öğretmen, Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve yaşamını yitiren öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı’nı söyledi. Bu sırada ise 3 öğretmen, göndere 3 Türk Bayrağı toka etti.
 
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
 
Etkinlikte, emekli müzik öğretmeni İlknur Erçelik anons edildi, söylenecek Öğretmen Okulu Marşı’nı yönetmek için davet edildi. Bant kaydı verilen marş, 350 emekli öğretmen tarafından birlikte söylendi. Söyleyenlerden bazılarının duygulandığı, gözlerinde ise yaş dolduğu görüldü.
 
 EREĞLİ’Yİ GEZECEKLER, TÜRK YILDIZLARINI İZLEYECEKLER
 
Mezunlar organizasyonunu düzenleyenlerden Hatice Baycık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 56 ve 76 mezunlarının organizasyonunu, 16 yıldır gerçekleştirdiklerini söyledi. Ereğli’yi tanıtmak istediklerini anlatan Baycık, “Karadeniz Ereğli’mizi göstermek, tanıtmak, arkadaşların birbirleriyle karşılaşması, sarılıp hasret gidermeleri ve öğrencilik yıllarına dönmeleri için böyle bir böyle bir buluşma yaptık. Bugün Ata’mıza olan saygımızı göstermek istedik çünkü biz O’nun sayesinde var olduk” ifadelerini kullandı. Baycık, Osmanlı Çileği Şenliği kapsamında hava gösteri yapacak Türk Yıldızları’nı ise Batı Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda izleyeceklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER