Eski hastane yeri için bir araya geldiler

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nda Devlet Hastanesinin Üniversite kampüsü olmasıyla ilgili olarak koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Eski hastane yeri için bir araya geldiler
İHA- Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nda Devlet Hastanesinin Üniversite kampüsü olmasıyla ilgili olarak koordinasyon toplantısı düzenlendi. 
Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, öğretim görevlileri ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Ticaret ve Sanayi odası başkanı Yaşar Tetiker, kendileri projede ne kadar maddi sorumluluk varsa üstlendiklerini söyledi. Tetiker konuşmasında Bugün bu toplantımızda sonuç olarak şunu söyleyebiliriz. Belediye başkanımız 1. derecede işin projesiyle ilgilenmekte. Uğraş vermekte ve İstanbul´da mimar adlı müesseseyle bir kurumda değerli rektörümüzün tavsiyesi üzerine çalışmaları başlatmış ve oradan istenen belirli evraklar olmuştur bu evraklar kendilerine gönderilmiş çalışma gönderilmiş bizlerin projenin yapım aşamasında ne kadar maddi pozisyon varsa ticaret sanayi odası olarak bunu üstlendik. Şimdi projenin en süratli olabilmesi için bir avam proje dedik ilk önce hemen başlatalım avam proje ile 2016 yılında yatırım programına aldıralım.2016 yatırım programları bitti biliyorsunuz ama ilave yatırım programına aldırabilmek için değerli milletvekilimiz zaten çaba gösterecek gösterdiğinin de ötesinde yapacağına inanıyoruz bizlerde varız projenin içinde bütün destekleri için Sayın milletvekilimize ve sizlerinde desteğine 2016 yılında bunu programa aldırdığımız zaman inşallah 2017 yılında sonuca çıkarız dedi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Profesör Dr Mahmut Özer´ de projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında Zor olan başarıldı. İnşallah Ereğli için güzel bir başlangıç olacak. Üniversiteden beklentiler çok yüksek. Bizde kaliteden taviz vermeden çünkü burada ki öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir. İmkanları iyileştirerek okulun alt yapısını iyileştirerek pastadaki dilimi arttırmak için göreve geldiğimizden bu yana çabalıyoruz. Bu dolayısıyla da Ereğli´ deki bin 600 olan öğrenci sayımızı 3 bin 500 lrere çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konunun eğitim olduğunda herkesin aynı masada toplandığını ve aynı hassasiyeti göstermesinin birlik ve beraberliğin bir örneği olduğunu kaydetti.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu´ da Maddelerin son bir kez daha üzerinden geçtik. Bir koordinasyon toplantısı gibi projenin yapım aşamasını etüt edecekler. Sayın rektörümüz proje ile ilgili alt yağıyı yapıyor. Bizlerde Bizler de Kalkınma bakanlığından burası süratle bittikten sonra 2016 ek bütçesine sunulması noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız girişimlerde bulunacağız dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER