ESKİ MİLLİ BOKSÖRÜN YAŞAM MÜCADELESİ

ESKİ MİLLİ BOKSÖRÜN YAŞAM MÜCADELESİ
gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde sokakta mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan eski milli boksör Hüseyin Ağar yetkililerden yardım bekliyor.
Kdz. Ereğli ilçesinde 9 yıl kadar ERDEMİR Spor Kulübü ve 6 yılda milli takımda boksörlük yapıp Avrupa 3.’lüğü derecesi bulunan 48 yaşındaki Hüseyin Ağar şimdilerde sefalet içerisinde bir yaşam sürüyor. Bağlık Mahallesi Lise sokaktaki bir binanın bodrum katında yaşayan bir çocuk babası Hüseyin Ağar artık karnını dahi doyurmakta güçlük yaşadığını ifade etti. Çöp eve dönen bodrum katın bir odasında kalan Ağar, sağlık sorunları yaşamasına rağmen kendisine bakacak kimsesi olmadığı için zor durumda olduğunu söyledi. Eşinden 4 yıl önce geçimsizlik nedeniyle ayrıldığını ve 19 yaşındaki kızının da evi terk ettiğini belirten eski milli boksör Ağar “Yüzde 80 özürlü raporum var. Ben 9 yıl ERDEMİR’de, 6 yıl kadarda milli takımda boks yaptım. Avrupa 3.’lüğüm var. Ameliyat olunca boksu bırakmak zorunda kaldım. Karım inatçı birisiydi. Geçinemiyorduk. 2010 yılında evden ayrılınca boşandık. Kızım 14 yaşında evden kaçtı. Şu an 19 yaşında. Onu da 14 yaşından beri göremiyorum” dedi.
Aldığı maaşın geçimine yetmediğini, elektrik faturasını dahi ödeyemediğini dile getiren Ağar “Kiramı, elektirik ve su paramı zor veriyorum. Sağda solda mendil satmaya çalışıyorum. Helal para. Kimseyle işim olmuyor. Burada sobam yok. Isıtıcımda yok. Soğukta yatıyorum. Karnım ağrıyor. Yemek yiyemiyorum. Beni geçindirecek aylığım yok. Yardıma ihtiyacım var. Kaymakamımıza ve büyüklerime rica ediyorum; yardım edin. Bana yardım etsinler. Kimseden para istemiyorum ben” diye konuştu. Köprüde mendil satarken rezil olduğunu ve herkesin kendisine ‘Bu saatte burada ne yapıyorsun?’ diye sorduğunu söyleyen Ağar, kendisi hakkında insanların yanlış şeyler düşündüğünü ifade etti.
Kızının 14 yaşındayken üniversiteli iki çocuğun tecavüzüne uğradığını ve o kişilerin halen cezaevinde yattığını söyleyen Ağar, o olaydan sonra kızının evden kaçtığını, kendini 5 yıldır hiç göremediğini söyledi. Sokaklarda mendil satarak helal yoldan geçimini sağlamaya çalıştığını ancak çoğu gün eve eli boş dönmek zorunda kaldığını dile getiren Ağar, tek isteğinin sıcak bir ev ve karnının doyması olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER