Esnaf komşusunu yaralayan sanık hakim karşısında

Esnaf komşusunu yaralayan sanık hakim karşısında

Esnaf komşusunu yaralayan sanık hakim karşısında
Zonguldak’ta geçtiğimiz ocak ayında aralarında tartıştığı esnaf komşusu Mustafa A.’yı silahla yaralayan tutuklu sanık Orhan T., hakim karşısına çıktı.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Orhan T., olayda yaralanan Mustafa A. ve tutuksuz sanıkların yanı sıra avukatlar da hazır bulundu. Tutuklu sanık Orhan T., olayda kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği Mustafa A.’dan ve kendisini yaraladığını iddia ettiği diğer tutuksuz sanıklardan da şikayetçi oldu.
Olay günü taşıdığı iş yerinin önüne geldiğini söyleyen Orhan T., burada Mustafa A.’ya ait olan park halindeki aracın iş yerinin girişini kapatması sebebiyle tartışmanın başladığını öne sürdü. Orhan T. ifadesinde Ben dükkanı kapattım. Malları öbür dükkana boşaltıyordum. Bu kişinin arabası tam kapıyı kapatmış. Her yer boş benim dükkanın önüne koymuş. Ben Mustafa’nın çalışanı Bülent’e arabayı iş yerinin önünden almasını söyledim. Mustafa ile zaten konuşmuyorduk. Ağız münakaşası yüzünden aramız bozuktu. Mustafa bana küfürler etti. Uzaktan da akrabam olur kendisi. Şaşırdım, ben çıktım dolaştım. Bir daha geldim; bana saldırmaya başladılar. Ben de korkutup uzaklaştırmak amacıyla silahımı 1 el yere doğru sıktım. O sırada polis memurları yakındaymış. Olaya müdahale ederek biber gazı sıktılar. Olay sırasında bana saldıranlardan ve hakaretlerden dolayı şikayetçiyim” dedi.
Orhan T.’nin iş yerinden sıklıkla alışveriş yaptıklarını hatırlatan Mustafa A. ise “Kendisi benim yakınımdır. Borcum vardı ödedim. Sonra ben devamlı alışverişimizi orda yapardım. Sonra o gün tartıştık. Araba yüzünden küfürler etti. Ben de ‘Alın ben bununla (Orhan T.) kavga etmek istemiyorum dedim. Sonra bu gitti; ben de dükkanda oturdum. Kapıya geldi. Beni sorarak hakaret etti. Ben de dışarı çıkınca ateş etti. Ben de silahı almaya çalıştım. Başkaları da silahı almaya çalıştı. Oradaki polisler gaz sıkarak silahı elinden aldı. Ben bunun beni vuracağını bilmiyordum” şeklinde konuştu.
Mahkemede diğer tutuksuz sanıklar da ifade verdi. Tanıkların da dinlendiği duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Olay, 28 Ocak 2016 günü sabah saatlerinde Zonguldak Balık Hali’nde meydana gelmişti. Halde bulunan marketin sahibi Orhan T. ile aynı halde esnaflık yapan Mustafa A. arasında tartışma çıkmıştı. Araç park etme nedeniyle çıktığı tahmin edilen tartışma kavgaya dönüşmüştü. Orhan T., iddialara göre, yanında bulundurduğu silahını çıkartarak balıkçılık yapan Mustafa A.’ya dört el ateş etmiş, silahtan çıkan mermilerden ikisi Mustafa A.’nın sol karın bölgesine, biri de sol ayağına isabet etmişti.
Mustafa A., yakınları tarafından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Orhan T. ise olayın ardından tutuklanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER