Esnafın elektriği en yüksek tarifeden mi ?

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın ödediği elektrik faturalarının en yüksek tarifeden hesaplandığını söyledi.

Esnafın elektriği en yüksek tarifeden mi ?

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın ödediği elektrik faturalarının en yüksek tarifeden hesaplandığını belirterek, “Elektriğin asıl ücretini oluşturan enerji bedeli, Eylül sonu itibarıyla esnaf için 31,315 kuruştan veriliyor. Elektrik faturalarına yansıtılan dağıtım bedeli, satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli ve TRT payı gibi kalemler kaldırılmalı. Esnafın beklentisi her kesime uygulanan indirimlerin bir an evvel esnafa da uygulanarak, faturaların hafifletilmesi” dedi.
Günümüzün yoğun yaşam temposundan dikkat etmediğimiz faturalarımıza baktığımızda bilgimiz olmadan haksız hukuksuz pek çok uygulamanın yapıldığını
söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her ay artan elektrik faturalarımız dikkatle incelendiğinde kayıp-kaçak, sayaç okuma, dağıtım, perakende satış, iletim sistemi kullanma bedeli adı altında tahsilât yapıldığını görüyoruz. Geçen seneden beri yüzde 38 bu ücretlerde artış olmuş. Yetkililerimizden bir an evvel zam yerine düzenleme yapılarak haksız uygulamaların kaldırılmasını, faturaların düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

“KAYIP KAÇAK BEDELİ FATURADA GİZLENDİ”

Palandöken, “Türkiye genelinde Ocak ayı itibari ile 35 milyon 764 bin 298 abone var. Kullanılan elektriğin yüzde 15,5’lik kısmını esnafımız kullanmaktadır. 2015 yılında tek zamanlı tarifeye göre esnafa 31,315 kuruş, sanayiciye ise 24,854 kuruştan elektrik tarifesi uygulanmaktadır. Yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiği tespit edilmiştir. En az 2 milyar liralık zararı ise faturalarını düzenli ödeyen aboneler ödemektedir. Acilen kayıp-kaçağın önlenerek vatandaşın sırtından yük kaldırılmalı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER