Estonya ve Litvanyalı misafirler Karalahanayı beğendi

Ereğli´ye gelen Litvanya ve Estonya’dan 10 öğretmen ve 10 öğrenci Türk yemeklerini beğendiler.

Estonya ve Litvanyalı misafirler Karalahanayı beğendi
Ereğli´ye gelen Litvanya ve Estonya’dan 10 öğretmen ve 10 öğrenci Türk yemeklerini beğendiler. Ulusal Ajans tarafından başlatılan ve ülkelerin yöresel kıyafetlerini tanımalarını amaçlayan proje kapsamında Ereğli’ye gelen Estonya ve Litvanya öğretmen ve öğrenciler kendilerine ikram edilen ve halk arasında mancar olarak bilinen karalahana yemeğini severek yedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından başlatılan ve ülkelerin ulusal kıyafetlerini birbirlerine tanıtmayı amaçlayan proje kapsamında Litvanya ve Esntonya’dan 10 öğretmen ve öğrenci Ereğli ilçesine geldi. Projede yer alan Gülüç İzmirlioğlu Anadolu Lisesi’ne gelen Litvanya ve Estonyalı öğretmen ve öğrenciler bu gün Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Demirtaş’a bilgi veren Muhammet Yaşar Yüzlü misafirlerinin kendilerine ikram edilen mancarı çok beğendiklerini söyledi. Yüzlü, bazı Litvanyalıların kendilerine ikram edilen ve çok beğendikleri mancarı “Mancaras” diye adlandırdığını anlattı. Proje koordinatörü Nebahat Çankırılı ise Litvanya ve Estonyalı öğretmenlere Türk kahvesi yapmayı da öğrettiklerini dile getirdi.

Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Çankırılı “Projemiz Ulusal Ajans tarafından geçen yıl kabul edilmişti. Ulusal kostümleri inceliyoruz 4 ülke. Biz Ereğli’nin yöresel kıyafetlerini tanıttık. Onlarda proje kapsamında bize el yapımı ulusal kostüm giymiş bebeklerini tanıttı. Estonya ve Litvanya’dan 10 öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan gurupla çalışma ziyaretinde bulunduk. 22 Mart’ta Ereğli’ye geldiler. Okulumuzda dün sunumlarımızı yaptık. Yarın da İstanbul’a geçiyoruz. Orada da bir günlük etkinliğimiz var. Cuma günü de ülkelerine geri dönüyorlar” dedi.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise Litvanya ve Estonyalı heyetin Gülüç Beldesi’nde kendilerini ziyaret etmelerinden son derece mutlu olduklarını belirterek projede emeği geçen Gülüç İzmirlioğlu Anadolu Lisesi müdürü Harun Bektaş ve proje ekibindeki öğretmenlere teşekkür etti. Gülüç İzmirlioğlu Anadolu Lisesi’nin başarıları ile gurur duyduğunu belirten Demirtaş, kendilerine belediye olarak her türlü desteği verdiklerini söyledi. Demirtaş ayrıca bir süre önce oğlu ile birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Emre Cerrah’ın ismini Gülüç’e yapacakları Amfi Tiyatro’ya vererek yaşatacaklarını ifade etti.

Gülüç İzmirlioğlu Anadolu lisesi Müdürü Harun Bektaş’ta proje ile Estonya ve Litvanya’dan gelen misafirlerin Türkiye’nin birer tercümanı olacaklarını dile getirerek emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş Estonya ve Litvanyalı öğretmenler ile öğrencileri Türk Bayrağı ve kalem hediye etti. 

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER