ETTEN DUVAR ÖRDÜLER

ETTEN DUVAR ÖRDÜLER
gundemeregli.com-Ereğli İlçesi&[#]8217;nde 4 farklı işyerinin ruhsatının bulunmadığı gerekçesiyle Zabıta görevlilerince mühürlenmek istenmesine Bazı AK Partili ve Bağımsız Belediye meclis üyeleri sert tepki gösterdi.
CHP&[#]8217;den bir süre önce istifa ederek Bağımsız Belediye Meclis Üyesi olarak kalan Aydın Karadağ&[#]8217;ın Ereğli Kepez Mahallesinde bulunan işyerlerinin de içersinde bulunduğu 4 farklı işyerini mühürlemek isteyen Zabıta&[#]8217;ya AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile bazı belediye meclis üyeleri âdeta etten duvak örerek engel oldu.

Aralarında kısa süreli tartışmanın da yaşandığı olaylar Emniyet&[#]8217;in sağduyusu sayesinde büyümeden engellendi.

Zabıta ekipleri âdete dükkânların önünde mühürlenmemesi için duvar ören meclis üyelerinin mühürleme yapmalarına engel oldukları gerekçesiyle &[#]8220;mukavemet zabtı tutarak&[#]8221; mühürleme işlemini gerçekleştiremeden bölgeden ayrıldı.

Yaşanan olay sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, &[#]8220;hiçbir esnafı, hiçbir vatandaşı bundan sonra kimseyi ezdirmeyeceğiz&[#]8221; dedi.

Çözüm odaklı yaklaşım beklediklerini ve yarın yapılacak olan Belediye Meclis Toplantısı gündemini ya da bundan sonra yapılacak olanları etkilemek amacıyla yapıldığını savunan Çakır şu görüşlere yer verdi:
&[#]8220;Kimse bundan sonra insanları baskı altında tutamayacaktır. Ereğli&[#]8217;de kime haksızlık yapılıyorsa, kime ek süre verilmiyorsa; adı, partisi ne olursa olsun yanında olacağız. Bir insan kendi siyasi seçilmesi uğruna Devletin verdiği yetkileri şahsi menfaati için kullanamaz. Buradan Sayın Savcılarımızı da göreve davet ediyorum. Yaklaşık 10 yıldır aynı duran yerler gözden kaçmış da bugün mü tekrar gözüne giriyor. Ereğli´de bu tür ruhsat problemi olan yüzde 40´a yakın kesim var. Siz ona rağmen sadece seçicilik yaparak 3-4 kişinin iş yerini mühürlemeye kalkıyorsunuz. Diğerlerine gelmesinin sebebi de zaten Sayın Karadağ´ın burada olmasındandır. Vakti, zamanı geldiğinde değil, eğer Adalet uygulanacaksa hepsine bugün uygulansın. Bugüne kadar ruhsat sorunları çözüp neden yasal hale getirmemiştir? Onu da buradan kendisine (Posbıyık´a) soruyoruz. İnsanları baskı altında seçime zorlayamazsınız. İnsanlar ekmek parası için uğraşıyor. Ereğli&[#]8217;de krizi daha fazla büyütmenin, ekonomiyi daha fazla sıkıntıya sokmanın bir anlamı yok. Ereğli&[#]8217;ye bugüne kadar tek çivi çakamayanlar ilçeden çivi sökmeye kalkıyorlar. Biz de buna müsaade etmeyeceğiz.&[#]8221;

 

Mühürleme işlemi esnasında Ereğli Belediyesi Zabıtasıyla sözlü tartışmaya giren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay da yapılan uygulamaya sert tepki gösterdi.

Uygulamadaki amacın yarın yapılacak belediye meclis toplantısını etkilemek olduğunu kaydeden Kalay şunları söyledi:

&[#]8220;Bu, zulme başkaldırışın başlangıcıdır. Bunun amacı, yarın yapılacak belediye meclis toplantısında yıldırma ve baskı hareketidir. Elinden gelen baskıyı uygulamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştır. Böyle çirkin hareketlerle bir ticarethaneyi kapatarak aklınca bir şeyler yapmak istiyor. Ama buna izin vermeyeceğiz. Buradan en kötü ihtimalle bizi kelepçeleyerek götürmek zorunda kalacaklar. Ona da razıyız.&[#]8221;

 

Bağımsız Belediye Meclis Üyelerinden Halil Bozkuş da, &[#]8220;eğer süre verilmeden böyle mühürleme işlemi yapılmazsa, bütün vatandaşların yanına giderek kapısında durup, destek olacağız. Bu iş yerlerinde kaç kişi çalışıyor? Bu insanlara yazık değil mi? Böyle kapata kapata Ereğli&[#]8217;de ticarethane kalmadı. Yazıklar olsun&[#]8221; diye konuştu.

İşyeri kapatılmak istenen Aydın Karadağ ise, Artık Posbıyık&[#]8217;ın yanında yer almayacaklarını ifade ederek, &[#]8220;2009 yılından bu yana Halil Posbıyık ile uyuşamadık. Beni makamına çağırarak hakaret etti. Benim iş yerimi yıllardır makamı gibi kullandığında sesi çıkmıyordu. Benim halka vereceğim hesap bellidir. 6 yıldır bu iş yeri böyle çalışıyor. Bu kadar vefasız bir insan olabilir mi? Ben bu saatten sonra böyle birinin Ereğli&[#]8217;yi yöneteceğine inanmıyorum. Babamdan kalan 300 metrekare yerim kaldı, bundan sonra hukuk kuralları içinde her türlü savaşı vermeye hazırım. Ereğli&[#]8217;nin yüzde 70&[#]8217;i iskansız. Buradan soruyorum. Niye bu insanların ruhsatlarını vermiyorsun? Seçim zamanı gelince oy için bu insanları sıkıştırmak için zabıta göndermiyor musun? Ben 14 yıldır belediye meclis üyesiyim, neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bizi muhtarlara halka şikâyet ediyor ama bizde sokak sokak gezip bu halka gerçekleri anlatacağız. Seçimde harcamak için parayı sudan, emlak değerlerinden çıkartacak ve zam yapacak. Zaten emlak değerleri pahalı. Biz bu halkı ezdirmeyeceğiz. Herkes duysun.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 12:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
yasin
yasin - 11 yıl Önce

Polis biber gazı sıkmamış mı?

SIRADAKİ HABER