Ev hanımlığından Ressamlığa

Ev hanımlığından Ressamlığa

Ev hanımlığından Ressamlığa

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 4 yıl önce amatör olarak resim çizmeye başlayan ev hanımı Gülsüm Dönmez şimdiye kadar 30’un üzerinde resim yaptı. Yaptığı resimleri arkadaşlarına hediye eden Dönmez resim yapmayı çok sevdiğini söyledi.

Alaplı ilçesinde ikamet eden ev hanımı Gülsüm Dönmez, Alaplı’da el sanatları hocası ressam Leman Malkoç’un teşvikiyle 4 yıl önce resim çalışmalarına başladı. Kısa sürede kendini geliştiren Dönmez, akrilik boya üzerine yaptığı resim çalışmalarında 30’un üzerinde tablo yaptı. Yaptığı resimlerle dikkatleri üzerine çeken Dönmez, ayrıca TOKİ Konutları ve Alaplı sahilindeki duvarlara da çizgi roman kahramanlarının resimlerini yaparak güzelleşmesine katkı sağladı.

Resim yapmayı çok sevdiğini bu konuda kendisine öncülük eden El Sanatları Hocası Ressam Leman Malkoç’a teşekkür eden Dönmez, halen elinde 4-5 adet tablo kaldığını ve bu tabloları satışa sunacağını söyledi. Tabloların 200 lira değerinde olduğunu belirten Dönmez, halen El Sanatları Hocası Ressam Leman Malkoç ile birlikte resim çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Gülsüm Dönmez, resim yapmanın yanı sıra Alaplı Belediyesi Klasik Türk Müziği topluluğunda koroda yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER