Evi yanan Kulan ailesi yardım bekliyor

Evi yanan Kulan ailesi yardım bekliyor

Evi yanan Kulan ailesi yardım bekliyor


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde komşularının kalacak yer olmadığı içinbarınmalarına izin verdiği okul lojmanı da yanan Kulan ailesi evsiz kaldı.Talihsiz aile kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Kdz. Ereğli’de dün gecesaatlerinde Belen Mahallesi’nde ki eski okul lojmanında elektrik saatinintutuşması sonucu yangın çıktı. Dumanları gören mahalle halkı kendi imkanlarıile söndüremedikleri yangın için itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olayyerine gelen itfaiye ekipleri çıkan yangını söndürdü. Yangın sırasında evdekimsenin olmaması büyük bir faciayı önlerken, talihsiz aile son sığındıklarıeski okul lojmanında yanınca evsiz kaldı.
Kendisi epilepsi hastası olan Ellif Kulan, eşi Hakkı Kulan’ın ise inşaatlardaçalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlattı. 10 yaşındaki oğluAbdullah Kulan ile annesinin köyüne fındık toplamaya gittiğini ve kaldıklarılojmanın yandığı haberini alınca çok üzüldüğünü belirten anne Kulan, neyapacaklarını bilemediğini söyledi. Kulan gazetecilere yaptığı konuşmasında“Yangın sırasında ben köydeydim. Annemin fındığına gitmiştim. Yangını duyuncahemen geldik. Baktık evimiz gitmiş. Şimdi kalan eşyalarımızı toparlamayabaşladık. Ne yapalım? Allah’tan gelen bir şey” dedi.
Maddi durumları iyi olmadığını ve kirayı ödemedikleri için evsiz kalıncakomşularının kendilerine eski okul lojmanında geçici olarak kalmalarına izinverdiğini anlatan Elif Kulan, eşinin abisi tarafından yapılan evinde inşaathalinde olduğunu ve içerisinde hiçbir şeyi yapılmadığı için oturulamayacakdurumda olduğunu dile getirdi. Kendisinin sara hastası olduğunu, eşinin isesigortalı bir işi olmadığını belirten Anne Kulan sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Sara hastası olduğum için eşim beni fazla bırakamıyor. O yüzden sigortalı birişte çalışamıyordu. Biz ağabeyimizin yaptırdığı evin içine geçmek istiyoruz. Şuanda orada ki evin sıvası bile yok. Banyosu, tuvaleti, kalebodurları yapılıdeğil. Bu kış sonuna kadar geçmeyi düşünüyorduk ama bu durum meydana geldi” dedi.
Kulan ailesi devletin kendilerine sahip çıkmasını isterken, hayırseverinsanlarında inşaat halindeki evin eksiklerini gidermek için kendilerine yardımelini uzatmasını beklediğini söyledi.


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER