Evin Banyosundan 1,5 metre uzunluğunda yılan çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir evin banyosundan 1,5 metre uzunluğunda yılan çıktı.

Evin Banyosundan 1,5 metre uzunluğunda yılan çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir evin banyosundan 1,5 metre uzunluğunda yılan çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı TOKİ Yeni Mahalledeki bir apartmanın birinci katındaki Aytaç A’ya ait bir evde meydana geldi. Evinin banyosunda yılanı gören ev sahibi hemen durumu Alaplı Belediyesi İtfaiye ekiplerine verdi. Yılanın bulunduğu yere gelen Alaplı Belediyesi İtfaiyesi ekipleri kısa sürede yılanı soğuk karbondioksit vererek etkisiz hale getirdi.

Yılanın yakalanması üzerine ev sakinleri rahat bir nefes alırken, yakalanan ve canlı olan yılan İtfaiye ekipleri tarafından yeniden doğaya bırakıldı.

Öte yandan yılanın banyodaki lavabo giderlerinden çıktığının tahmin edildiği belirtildi.

Alaplı Belediyesi İtfaiyesinde görevli itfaiye eri Mustafa Kaya,” İtfaiye Müdürlüğümüze bir evin banyosunda yılanın olduğu ihbarı geldi. Bizde hemen yılanın bulunduğu eve giderek yılanı etkisiz hale getirmek için soğuk karbondioksit gazı kullandık. Daha sonra yılanı alarak yeniden doğaya bıraktık. İtfaiyemiz bünyesinde kurulan yılan yakalama timi olarak ilçemizdeki buy tür yılan vakalarına anında müdahale ediyoruz” dedi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, sıcaklıkların artmasıyla evlere ve araçlara yılan girme vakalarına anında müdahale etiklerini söyledi.

İhbarlara en kısa sürede cevap vermek amacıyla oluşturdukları timin göreve her an hazır olduğunu belirten Taşkın, “Çeşitli aparatlar kullanarak yılanı yakalamak hem zor hem de riskli. Biz de bundan dolayı yangın söndürücüler kullanıyoruz. Bu tür vakalara müdahale eden timimiz, karbondioksit içerikli tüpler yardımıyla yılanı etkisiz hale getiriyor. Tüplerin içeriği toz yerine gazdan oluşmakta yüksek derecede soğutucu etkileriyle öne çıkmaktadır. Karbondioksit, havayla birleştiğinde eksi 60-70 derece soğukluk yaratıyor. Böylece yılan etkisiz hale geliyor. Bir süre sonra kendi ısısına ulaştığında da yılan normale dönüyor. Bizde yılanı doğaya bırakıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER