EYLEME EYLEMLİ YANIT

EYLEME EYLEMLİ YANIT
gundemeregli.com-Kdz Ereğli Ülkü Ocakları Temsilciliği, Atatürk anıtı önünde geçen hafta yapılan Uludere”de kaçakçılık yaparken ölenleri Anma” programına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

Ereğli Atatürk anıtı önünde toplanan yüzlerce kişi sloganlarla “Ne mutlu Türküm diyene” kahrolsun PKK, Kahrolsun faşizm, “ diye bağırdı. Alanda Büyük Türk bayrağını da dalgalandıran öğrenciler teröre lanet okundu. Ülkücülük yemini etti.

Ereğli Eğitim Fakültesi Son Sınıf Öğrencisi Ömer Altan toplanan grup adına bir konuşma yaparak, geçen hafta anıt önünde “Uludere olayları için” yapılan eyleme atıfta bulunarak, yaşanan olayın üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi.

BÖLÜCÜ BİR OYUN

Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Altan konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Hepimizin de bildiği gibi ilçemiz geçtiğimiz hafta sonu üzücü ve bir o kadar da düşündürücü tehlikeli bir olaya şahit olmuştur.

Cumhuriyetimi kuran Büyük Türk Milliyetçi Ulu Önder Atatürk’ün heykelinin bulunduğu bu alanda;

Bölücü terör örgütü sempatizanı bazı Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin de içinde bulunduğu bir grup tarafından Uludere”de kaçakçılık yaparken ölenleri anma” adı altında devletimize ve güvenlik güçlerimize karşı kin kusulmuş ve ilçemizde bölücü bir oyun sahnelenmiştir.

Bu vahim olay bizlerin de içinde bulunduğu vatansever Öğretmen kadroların yetiştiği fakültemizin ve dolayısıyla da Ereğli’mizin ismini lekelemiş ve ilçemiz insanını da yaralamıştır.

“KENDİ ALT YAPILARINI KURMAK İSTİYORLAR”

Daha birkaç sene öncesinde de Ereğli’de bu gibi bazı bölücü ideolojik gruplar provakatif eylemler gerçekleştirmiş ve bu tür eylemlere Karadeniz bölgesinde kendi alt yapılarını kurmak istemişlerdir.

Öncelikle Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak bizler Üniversitemizde bu gizli bölücü yapıların oluşmasında ve palazlanmasına fırsat vermeyeceğimizi ve ilçe halkımızın da desteği ile bunlara karşı her türlü demokratik mücadeleyi vereceğimizi bildiririz.

Buggün burada bulunan ve bizlere destek veren siz değerli Ereğli halkının bu tür olaylar karşısında göstermiş olduğu duyarlılıktan da anlaşılıyor ki sizler bu tehlikeli oluşumlara izin vermeyecek ve ilçemize sahip çıkacaksınız.

“DEMOKRATİK YOLLARDAN VERECEĞİZ”

Türkiye’nin içinde bulunduğu kaotik ortamdan ve açılım alı altında yürütülen tehlikeli süreçten faydalanarak yapılan bu provakatif eylemlere karşı gerekli cevaplar hepimiz tarafından demokratik yollardan verilecektir.

Devletimizi yönetenler ne yazık ki çeteleri ve inleri birbirine karıştırdığı bugünlerde asıl inlerinden çıkmış olanların yani terör örgütlerinin üzeri örtülerek görmezden gelinmiş ve meydanlar hainlere bırakılmıştır.

HASSAS OLMALIYIZ

Ancak Ereğli bu meydanlardan biri olmayacaktır. Çünkü bu topraklara hainlere geçit verecek onursuzluğa ve duyarsızlığa sahip değildir.

Artık bugün itibariyle herkesin bu konuda daha hassas davranacağını umuyor ve desteklerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER