FACİA´DA 3.GÜN

FACİA´DA 3.GÜN
gundemeregli.com- İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, köprü çökmesinin ardından kaybolan 15 kişiyi arama çalışmalarının havadan, suda ve karada sürdürüldüğünü ifade etti.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesinin ardından kaybolan 15 kişiyi arama çalışmalarının havadan, karadan ve sudan sürdürüldüğünü kaydetti.
Güngör, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile çevre belediyelerden yapılan takviyelerle birlikte toplam 110 kişiyle arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Arama yapılan alanın kurtarma ekiplerine bölüştürüldüğünü anlatan Güngör, denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisin kontrollerde bulunduğunu ifade etti. Güngör, Çayda dolgu yapıyoruz. Vinçle 200 tonluk blokları kaldırmaya çalışacağız. Dolgu çalışmasını bugün bitirmeye amaçlıyoruz. Ondan sonra blokları kaldıracağız. Dolgu yapılan alan çok
balçık, kaya malzemesi dökeceğiz. Denize kadar yaklaşık 25 kilometrelik alanda tarama yapıldı. Sığ kesimlerde bot ve dalgıçlarımız suya giriyor. Ancak asıl bakılması gereken yerlerde debi çok yüksek.
Güngör, çöken bloklarından cep telefonu sinyali alındığı iddiaların gereği yansıtmadığını, telefonların suyla temas etmesi durumunda devre dışı kaldığını kaydetti.
Çalışmaların çok geç ilerlediğine yönelik kayıp yakınlarının eleştirileri hatırlatılan Güngör, şöyle konuştu: Çayın ortasına insanları sokma şansımız yok. Akıntı çok fazla, dalgıçlar giremiyor. Doğanın karşısında bazen insan çaresiz oluyor. Devletin bütün imkanları kullanıyor. Derinlik 3-10 metre, daha sığ yerler yok. Minibüsün blokların altında olma ihtimali çok az. Büyük ihtimalle sürüklendi. Yatakta kum alınmış yerler var, oraların derinliği ise çok fazla. Minibüsün bu su içindeki kum alınmış
alanlara düşme ihtimali daha yüksek. Bulana kadar arama çalışmalarını devam ettireceğiz.
Araç ve yaya geçişine kapatılan bir bölümü çöken köprünün yanındaki yeni köprü, araç trafiğine yeniden açılırken, yapılan kaynak çalışması nedeniyle yaya trafiğine kapatıldı. Ayrıca, Irmaktaki su seviyesi zaman zaman yükselirken ırmaktaki köprü yığınlarının ise yapılmaya çalışan dolgu ve çalıştırılacak vinçler yardımıyla çekilmesi planlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2012, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER