Faili meçhul cinayet aydınlatıldı

2008 yılında işlenen bir faili meçhul cinayet, Zonguldak Emniyeti tarafından aydınlatıldı.

Faili meçhul cinayet aydınlatıldı
Zonguldak’ta 2008 yılında işlenen bir faili meçhul cinayet, Zonguldak Emniyeti tarafından aydınlatıldı. 

Zonguldak’ın Meşrutiyet Mahallesi’nde 2008 yılında evine giren bir kişi tarafından boğularak öldürülen Şefik Necdet Onart cinayetinin şüphelisi olarak tespit edilen Muhammet Ali A., 7 yıl sonra emniyet ekiplerinin takibine takıldı. Ekipler, 3 aylık takip sonucunda Muhammet Ali A.´yı, Şefik Necdet Onart´ı öldürdüğü şüphesiyle yakaladı. Yakalanan katil zanlısı Muhammet Ali A., nöbetçi mahkeme tarafından kasten adam öldürmek ve yağma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2008 yılında gerçekleşen olayda polis ilk olarak, maktule ölmeden önce yüklü miktarda miras kalması ve miras paylaşımında aile arasından anlaşmazlık olması sebebiyle olayın faillerinin aile bireyleri olabileceğini değerlendirmişti. Ancak somut kanıt ve delillerin olmaması sebebiyle dosya kapatılmıştı.



EHLİYET ALMAK İÇİN PARMAK İZİ VERDİ CİNAYET ZANLISI OLDU

Daha sonra yeniden incelenen dosya içeriğinde olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede boncuk kutusunda bulunan yabancı şahsa ait parmak izinin maktulün evine perde takmak için giren Muhammet Ali A.’ya ait olduğu ortaya çıktı. Ehliyet almak için verdiği parmak izi sonucu yakayı ele veren Muhammet Ali A. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin 3 aylık takibi sonucu Bahçelievler Mahallesi Sendika Caddesi üzerine yakalandı.

Yakalanan katil zanlısı emniyetteki sorgusunda cinayeti işlemediğini ifade ederek, perdeci olduğu için her evde parmak izi bulunabileceğini söyledi. İş arkadaşı H.A. ile birlikte maktulün evine perde takmaya gittiklerini ancak parmak izlerinin çıktığı odalara perde takıp takmadığını hatırlamadığını ifade etti. Katil zanlısı Muhammet Ali A.’nın iş arkadaşı H.A. ise emniyetteki sorgusunda, 2007 yılında maktulün evine perde takmak için girdiklerini ancak cinayet zanlısı Muhammet Ali A. ile birlikte parmak izlerinin bulunduğu odaya kesinlikle girmediklerini ve parmak izinin bulunduğu odalardaki perdelerin kendi şirketlerine ait olmadığını söyledi.



CİNAYETE HIRSIZLIK SÜSÜ VERİLMİŞ

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olay yeri inceleme ekiplerinin 2008 yılında yaptığı incelemede, evde bulunan 1 adet altın küpe, 1 adet altın yüzük ve 100 TL çalındığı ortaya çıktı.

Emniyetteki sorgusunun ardından Zonguldak Adliyesi’ne sevk edilen katil zanlısı Muhammet Ali A. kasten adam öldürmek ve ikamette hırsızlık suçlarından nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER