FATİH ÇAKIR BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

FATİH ÇAKIR BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

AKParti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı, mesajda şu ifadelere yer verildi.

gundemeregli.com-´´On birayın sultanı, mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi olan BeratKandiline bir kez daha erişmenin heyecanını yaşıyoruz.

BeratKandilinin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayıranlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlardabulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinçtazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakka içtenlikle yönelmek,işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O’ndan af dilemek,benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir.İnsanımızın, kandil gibi manevi günlerve gecelerde hiç tanımadığı birisiyle bile paylaştığı sevinç, toplumsalbirliğimizin manevi yönden en güçlü dinamiklerinden olmaktadır. Berat Kandilive diğer mübarek gün ve geceler, gecenin karanlığından güneşin ışığınaulaşmamız gibi yeni bir sayfa, yeni bir heyecan, yeni bir umudu da beraberindetaşımaktadır. O yüzdendir ki, dinimiz bu mübarek gün ve geceleri dargınlıklarınsona ermesi, aile, dostlar, tüm inananlarla o hazzın yaşanması için vesilekılmıştır. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışıiçinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etmeimkânları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Buvesile ile tüm İslâm aleminin Berat Kandilini kutluyor, insanlığın barış, huzurve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyazediyorum.´´ dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER