Felçli hasta kapalı ameliyatla 2.5 cm’lik böbrek taşılarından kurtuldu

Felçli hasta kapalı ameliyatla 2.5 cm’lik böbrek taşılarından kurtuldu

Felçli hasta kapalı ameliyatla 2.5 cm’lik böbrek taşılarından kurtuldu

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde böbreklerindeki taşlardan dolayı sorun yaşayan ameliyatı riskli olan felçli 72 yaşındaki Yaşar Şişman, Kdz. Ereğli Echomar Hastanesinde belinden uyuşturularak gerçekleştirilen kapalı ameliyatla 2.5 santim büyüklüğündeki iki taşdan kurtularak sağlığına kavuştu.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Yunuslu Köyünde ikamet eden 72 yaşındaki felçli Yaşar Şişman’a, karnında yanma, nefes darlığı şikayetleri üzerine gittiği bir hastanede böbrek taşı ve iltihabı teşhisi konuldu. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle genel anestezi yapılması riskli olan hasta bir süre iltihap tedavisi almasına rağmen durumu düzelmeyince Kdz. Ereğli Echomar Hastanesine başvurdu. Hastaneye yatırılan Şişman’a anestezi doktoru genel anestezi yapılamayacağına karar verdi. Hastane de görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Atak, yaklaşık 30 dakika süren başarılı bir operasyonla hastayı belden aşağı uyuşturarak kapalı bir ameliyatla böbreklerindeki 2.5 santim büyüklüğündeki iki adet taş ve diğer taş parçacıklarını kırarak çıkarttı. Hasta böbreğindeki iltihabının tedavisinin de gerçekleştirmesinin ardından sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Kdz. Ereğli Echomar Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Atak “Hastamızın bize geldiğinde böbreğinde 2,5 santim büyüklüğünde iki taş ve küçük taş parçaları aynı zamanda da iltihabı vardı. İltihap tedavisi almış ama düzelememiş bunun sebebi şu böbreğindeki taşları tam çıkartılmadan iltihabın tam tedavisi olmuyor. Şimdi hastamız yarı felçli bir hasta, yaşı da var. Akciğerlerin de sıkıntısı var. Hastamız bize geldi, bizde anestezi uzmanımızla görüştük, akciğerdeki problemden dolayı genel anestezi alamazsınız denildi. Genel anestezi alamamasına hastamızı belden aşağı uyuşturarak sırtından kapalı bir şekilde böbreklere girerek 25-30 dakikalık bir ameliyatla 2,5 santim büyüklüğündeki iki büyük taşı kırdık çıkarttık, diğer küçük taş parçacıklarını aldık. Hastamızın sağlık durumu iyi, kendinde risksiz bir şekilde ameliyatını oldu, kısa sürede taburcu edilecek” dedi.

Yaşar Şişman’nın eşi 66 yaşındaki Dursune Şişman da “Doktorumuzdan Allah razı olsun, eşimin böbreklerinde taş vardı. başarılı bir ameliyatla taşlarından kurtulmuş oldu. Ben hastane yönetimine ve doktorumuz Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Atak’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER