FETÖ okulunda kadın öğretmeni zorla evlendirmek istemişler

FETÖ okulunda kadın öğretmeni zorla evlendirmek istemişler

FETÖ okulunda kadın öğretmeni zorla evlendirmek istemişler
Zonguldakta FETÖ terör örgütüne ait hazırlanan iddianamede müşteki olarak ifade veren Z.Ç., örgüte ait okulda öğretmenlik yaptığı sırada kendisinin zorla evlendirilmeye çalışıldığını anlattı. 
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, müşteki olarak ifadesi alınan Z.Ç., örgüte ait dönemin Fatih Kolejinde öğretmen olarak çalıştığını, çalıştığı okulda belirli aralıklarla yapılan toplantılarda Fetullah Gülene ait videolar seyrettirilerek kitaplarının okunduğunu anlattı. Z.Ç., seçim döneminde de AK Partiye oy verilmemesi yönünde kendilerine uyarılarda bulunulduğunu ifadesinde söyledi.
Kendilerine diğer siyasi partilere ait sandık müşahitliği kartı verildiğini de anlatan Z.Ç. isimli kadın, Seçim zamanı AK Partiye oy vermeyin, başka istediğiniz hangi partiye oy verirseniz verin şeklinde konuşmalar oldu. 2015 yılı içerisinde yapılan seçimde, bayan ve erkek öğretmenlerin hepsine siyasi parti görevli kartları verildi. Bu kartlarla sandık başına gönderildik. Bu kartların nereden temin edildiğini bilmiyorum dedi.
K.D. isimli tanımadığı bir kişi ile zorla evlendirilmek istendiğini de söyleyen Z.Ç., K.D. isimli bir şahsın dernekte yöneticilik yaptığını söylediler. Kendisiyle evlenmeye razı gelmeyince de cehennemlik olacağımı söylediler. Evlilik olayına beni zorla ikna edip nişanladılar. Bir süre sonra nişanı bitirmek istedim diye konuştu.
Diğer bankalardan kredi çekilmek suretiyle Bank Asyaya para yatırılması istendiğini de ifade eden Z.Ç., Hangi banka kabul ederse kredi çekin diyerek Bank Asyanın zorda olduğunu ve çektiğimiz kredileri bu bankanın hesabına yatırmamızı istediler şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER