FİLYOS’DAN MÜJDELİ HABERLER GELİYOR

FİLYOS’DAN MÜJDELİ HABERLER GELİYOR
gundemeregli.com-Yıllardır gündemden düşmeyen Filyos Projesi’nde sıcak gelişmeler yaşanıyor.  Proje 2014 yatırım programına alınarak, bakanlar kurulundan geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylanan proje için ilk etapta liman çalışmaları başlayacak.

 

Projeye ile ilgili başta Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve  Çaycuma Belediye Başkanı Mitat Gülşen .ir açıklama yaparak proje konusunda gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Candan, emeği geçenlere teşekkür ederken, Gülşen ise, “2013 yılı yatırım programına alınmıştır. Malum büyük yatırımlara Bakanlar Kurulu kararı gerekli.2014 yılında limanımızın ihaleye çıkartılmasında hiçbir engel kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili  Prof Dr Ercan Candan, Filyos Projesi’nin Bakanlar Kurulunda görüşülüp Cumhurbaşkanı Abdulah Gül´ün onayına sunulduğunu belirtti.

 

Zonguldak için büyük önemi bulunan Filyos projesinin bu gelişme ile büyük bir adım atıldığına işaret eden  Candan yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

Edindiğimiz bilgiye göre bölgemiz için çok önemli olan Filyos Projesi´nin yatırım programına alınması Bakanlar Kurulu´nda görüşülmüş olup, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuştur. Bölge milletvekillerimize katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

2013 YATIRIM YILI OLACAK

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Liman projesinin 2013 yılı yatırım programına alındığını söyleyerek “Bölgemiz adına hayati önem taşıyan Filyos Liman Projesi’ni biz, vadi belediye başkanları olarak adım-adım takip ediyoruz demiştik. Nihayet bu gün akşam saat 17.08’de eski meclis başkanımız tarihi müjdeyi verdi. Önce Yüksek Planlama Kurulu, sonra Bakanlar Kurulu kararı, sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere yazı Başbakanlığa gönderilmiştir. 2013 yılı yatırım programına alınmıştır. Malum büyük yatırımlara Bakanlar Kurulu kararı gerekli.2014 yılında limanımızın ihaleye çıkartılmasında hiçbir engel kalmamıştır.


“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Bizler, başta milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve yerel yöneticiler olarak buna yürekten inanmıştık. İnanmayanlara, inanmak istemeyenlere sesleniyorum. Her şey yolunda yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmaları belediye başkanları olarak takip etmekteyiz. Karar bölgemize, ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2014, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER