FİLYOS’UN HARİTASINI İHA ÇIKARTACAK

Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Fotogrametik Harita Yapımı İşi Hizmet alım sözleşmesi imza protokolü yapıldı.

FİLYOS’UN HARİTASINI İHA ÇIKARTACAK
gundemeregli.com-Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Fotogrametik Harita Yapımı İşi Hizmet alım sözleşmesi imza protokolü yapıldı.
İmzalanan protokol ile Filyos Beldesi´nde “Endüstri Bölge” ve “Serbest Bölge” ilan edilen 6 bin hektarlık alanın insansız hava aracıyla fotogrametrik hali hazır haritası çıkarılacağı belirtildi.
BEÜ Mühendislik Fakültesi Geometik Mühendisliği Bölümü tarafından Filyos Vadisi üzerinde insansız hava aracıyla bölgenin fotogrametrik hali hazır haritası çıkarılacağı ve ayrıca alanın boyutlarının tam tespiti, pafta sayısı ve üretim için kullanılacak yer kontrol noktası, fotogrametrik blokların tayini, çıkış ağının ölçümü gibi tespitler yapılacağı da ifade edildi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın makamında gerçekleşen imza töreninde açıklama yapan BEÜ Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Filyos Vadisi projesinin haritalanmasıyla ilgili akademisyenlerin en iyi şekilde görevlerini yerine getireceğini belirtti. Zonguldak Valisi Kaban ise “Filyos projesi öncesi önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Filyos projesi başladığında oranın da bir gecekondu olmasını engellemek istiyoruz. Belediye dışında yaklaşık 6 bin hektarlık bir alanda böylece bir imar planı çıkmış olacak. Orada bir gecekondulaşmayı, imarsız çarpık kentleşmeyi engelleme yönünde en önemli adım bu dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 03:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER