Fiyatları yüksek bulunca tebligatları yaktılar

2B arazisi kapsamında tebligat gönderilen mahalle sakinleri fiyatı yüksek bulunca eylem yaptı.

Fiyatları yüksek bulunca tebligatları yaktılar
Zonguldak’ta 2B arazisi kapsamında tebligat gönderilen mahalle sakinleri fiyatı yüksek bulunca eylem yaptı. Rayiç bedel fiyatlarına tepki gösteren mahalleli tebligatları yaktı. 

Zonguldak’ta yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Tepebaşı Mahallesi’nde, 2B kapsamında evlere tebligat gönderildi. Rayiç bedel fiyatlarını yüksek bulan mahalleli akşam saatlerinde toplandı. Tebligatları yakan yaklaşık 200 kişilik grup slogan attı. Metrekareler için yaklaşık 170 ile 250 TL arasında fiyat biçildiğini ifade eden mahalleli, “Bize 10-15 TL fiyat çıkarsınlar alalım. Burada kimse bu fiyatları ödeyemez” dedi.

Bu sıkıntının yaklaşık 2-3 senedir sürdüğü belirten Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya, “Ne hikmetse düzelecek denilirken yüksek şekilde geldi. 100-150 metrekare olanlar alıyor. Fakat 400-500 metrekare olanlar kesinlikle alamaz” diye konuştu.

Bazı mahallelerde rayiç bedellerin 10-15 TL olduğunu belirten bir mahalle sakini is, “Buraya neden 150 TL’den uygulanıyor. Bize de düşük fiyattan verilsin, hep birlikte alalım. Biz de kazanalım devlet de kazansın” ifadelerini kullandı.

Mahalleli daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER