“GAZETECİLİĞİN KENTTEKİ BAZI ALGILARI DEĞİŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“GAZETECİLİĞİN KENTTEKİ BAZI ALGILARI DEĞİŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

gundemeregli.com-CHP’den Zonguldak Belediyesi Başkan Aday Adayı olan gazeteci Bahaddin Arı, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Arı’yı, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler karşıladı. Ziyarette, Aday Adayı Arı’ya; Meclis Üyesi İzzet Bildirici, Site Dolmuş Durakları Başkanı Tacettin Turan, eşi ve KGD Genel Başkan Yardımcısı Sevim Arı da eşlik etti.

Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi ve Susma Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bahaddin Arı, ziyarette yaptığı konuşmada, “Gazeteciliğin kentteki bazı algıları da değiştireceğini düşünüyorum. Hem mesleğim adına yapılan, hem de mecliste yaptığım komisyon görevleriyle kenti daha iyi tanımaya çalıştım. Dördüncü kuvvetin unsuru olarak orada sizi temsil etmeye çalıştım” dedi.

“ZONGULDAK ÇOK DAHA İYİ HİZMETLERE KAVUŞACAKTIR”

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav da, Arı’ya “hayırlı olsun” dileklerinde bulunarak, “Bahaddin Bey, hem Derneğimizin üyesi, hem gazeteci, hem de yıllardan beri derneğimize maddi-manevi destek veren bir ağabeyimiz… Kendisine başarılar diliyoruz. Başvurusunun hem CHP için, hem de Zonguldak için hayırlı olmasını diliyoruz. ‘Önümüzdeki günlerde Zonguldak çok daha iyi hizmetlere kavuşacaktır’ diye düşünüyorum” dedi.

BU KENTİ GAZETECİLERDEN YETİŞMİŞ İNSANLARIN DA YÖNETEBİLECEĞİNİ, KENTİN SORUNLARINA DUYARLI OLABİLECEĞİNİ DEFALARCA SÖYLEMİŞTİM

Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı, kendi meslek örgütünde bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu kenti gazetecilerden yetişmiş insanların da yönetebileceğini, kentin sorunlarına duyarlı olabileceğini defalarca söylemiştim. Öncelikle aday adaylığı sürecine başladığımdan beri gazeteci olarak verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Gazeteciliğin kentteki bazı algıları da değiştireceğini düşünüyorum. Meclis üyeliğine seçildiğimde hissettim. ‘Gazeteci’ deyince bir meslek grubu değil de; doktor, mühendis, öğretmen daha öncü, gazeteciler de aralarda dolaşan, aralara giren gibi oldu. Bunun zorluğunu kentte uzun süre yaşadık. Siyasetten bürokrasiye kadar hepinizin adına gazetecilerin bir meslek grubu olduğunu, hatta demokrasinin yerleşmesi açısından dördüncü kuvvetin unsuru olarak orada sizi temsil etmeye çalıştım. Orada hem mesleğim adına yapılan, hem de mecliste yaptığım komisyon görevleriyle kenti daha iyi tanımaya çalıştım. Meclis üyeliğinde 4 yıl benim açımdan zengin deneyim kazandığım bir yıl oldu. Son bir iki yıldır benden sonra belediye meclisinde gazeteci arkadaşlarımın görev alması konusunda sürekli ısrar ediyordum. Diğer aday adayı olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

Arı, kendisine yöneltilen, “Diğer adaylardan artı özelliğiniz nedir?” sorusuna ise, “Yoksullaşmış, hizmet alamamış, toplumdaki o çoğunluğun temsilciyim” diye yanıt verdi. Arı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kentte geriye doğru giden bir süreç var. Ben bu kenti seven bir insan olarak; açık, samimi, kardeşlik ve dayanışma duyguları yüksek olan bir sistemden geliyorum. İnsanlarda, yerel yöneticilerde görmek istedikleri insan tipi var. Kentte; farklı ilişkilere girmeden, halkın çıkarları uğruna fedakarlık yapan, cesaretli adım atan, onurlu, dürüst bir kimlik tartışması var. Ben kendimi onların temsilcisi konumunda görüyorum. Sorunları, sıkıntıları birikmiş, yoksullaşmış, hizmet alamamış, toplumdaki o çoğunluğun temsilcisi olarak kendimi tarif ediyorum. O yüzden halkın beni tercih edeceğine inanıyorum. Hiç insan ayırımı yapmayacağım. Partinin de yerel yönetim politikasında, ‘belediyeyi siyaset arenasından kurtaracağız’ ibaresi yer alıyor. Bu bana tıpatıp uyuyor. Bizler oraya devrimci, sosyal demokrat bir yapıyla geliyoruz. Parti politikaları çerçevesinde partili-partisiz tüm insanlara ayırım gözetmeden hizmet etmek görevimiz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER