Geleceğe Endişe ile Bakıyoruz

Kdz. Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi Acil önünde bir araya gelen Sağlık-Sen’e bağlı bir gurup sağlık çalışanı, basın açıklaması yaptı.

Geleceğe Endişe ile Bakıyoruz
 
Kdz. Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi Acil önünde bir araya gelen Sağlık-Sen’e bağlı bir gurup sağlık çalışanı, basın açıklaması yaptı.
Sağlık-Sen Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Duvarcı, burada yaptığı konuşmada, 2015 yılının yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin ise emekliliğe yansıtılmasının yılı olacağını savundu.
Sağlık-Sen’ın, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyduğunu da bildiren Duvarcı, şurları kaydetti:

“TAKİP EDİYORUZ”

“Toplu görüşme, toplu sözleşme, kurum idari kurul toplantıları dâhil her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getiren Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak da ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti.
Gelinen noktayla, yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz.”

“GELECEĞE, ENDİŞE İLE BAKIYORUZ”

Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini belirten başkan Duvarcı, açıklasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ek Ödemelerin Emekliliğe Yansıtılmaması da sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır.
Bu sebeple 2015 yılı bizim için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER