Gelgeç, 2015 yılındaki oda çalışmalarını değerlendirdi

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, “Oda olarak göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimize daha iyi hizmet sunmak için çeşitli projeler üreterek onların her zaman yanlarında olduğumuzu gösterdik. 2016 yılında da daha büyük projelere imza atmak için çalışmalar yapacağız” dedi.

Gelgeç, 2015 yılındaki oda çalışmalarını değerlendirdi

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç,“Oda olarak göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimize daha iyi hizmet sunmakiçin çeşitli projeler üreterek onların her zaman yanlarında olduğumuzugösterdik. 2016 yılında da daha büyük projelere imza atmak için çalışmalaryapacağız” dedi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç,2015 yılındaki oda çalışmalarını değerlendirdi.

9 Şubat 2014 tarihinde yapılan kongrede Alaplı Esnaf veSanatkarlar Odası Başkanlığına seçilerek göreve başladığını belirten Gelgeç,oda yönetimi olarak başlattıkları değişim hareketi ile esnafların önünü açacakprojelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Oda üyelerine sağlık indirimi, eğitim indirimi, seyahatindirimi anlaşmalarının yanı sıra ilçedeki esnafın kaynaşması, dayanışması,bilinçlenmesi ve sosyal olarak daha aktif olmaları için kaynaşma kahvaltıları,kan bağışı kampanyaları düzenleyerek oda tarihinde ilklere imza attıklarınıbelirten Gelgeç, kendilerine destek veren tüm esnaflara teşekkür ettiklerinibelirtti.

BİRLİK, BERABERLİK VE KAYNAŞMA KAHVALTISINDA BİR ARAYAGELDİLER

Alaplı  Esnaf veSanatkarlar Odası tarafından üyelere yönelik birlik, beraberlik ve kaynaşmakahvaltısının bu yıl ikincisi düzenlediklerini dile getiren Gelgeç, Oda olarakilçemizde birlik ve beraberliği sağlamak için çalışıyoruz. Bu anlamdadüzenlediğimiz birlik ve beraberlik kaynaşma kahvaltıları düzenledik. Bundaamacımıza ulaştık. Oda üyelerimiz kahvaltılarımıza yoğun ilgi göstererekodalarına ne kadar çok sahip çıktıklarını gösterdiler. Ben bize destek verentüm esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz Oda olarak Alaplı esnafınınyararına ne yapılacak iş varsa biz elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Bu türkahvaltılarımız geleneksel olarak devam edecektir. Düzenlediğimiz birlik veberaberlik kahvaltılarında geçmişte görev yapan oda başkanlarına plaket veayrıca odamıza kayıtlı bulunan azimli, cefakar, çalışkan, dürüst ve kimseyemuhtaç olmadan geçimlerini esnaf olarak idame eden bedensel engelli üyelerimizetakdire şayan hayat tarzlarından dolayı kendilerine onur plaketi sunduk” dedi.

GELGEÇ: ‘’ ESNAFLARA YÜZDE 20 İNDİRİMLİ SEYAHAT ETMESÖZLEŞMESİ İMZALADIK ‘’

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç ,esnaflara yüzde 20 indirimli seyahat etme sözleşmesi imzaladıklarını belirterek,“Esnaf ve birinci derecedeki yakınları mutlaka şehirler arası yolculuğaçıkıyorlar. Bizde oda olarak bunu Alaplı Şehirler arası Otobüs Terminalindeçalışan firmalarla görüşerek yüzde 20 indirimli bilet alma sözleşmesi yaptık.Esnafımız ve birinci derecedeki yakınlarına indirim sağlamış olduk” dedi.

KAN KAMPANYALARINI GELENEKSEL HALE GETİRDİK

Oda olarak ilçede ilk defa gerçekleştirdikleri kan bağışıkampanyalarının bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydeden Gelgeç” Odatarihinde bir ilk olan kan bağışı kampanyalarının 2. sini gerçekleştirerekgeleneksel hale getirdik.

Kan bağışı kampanyalarında amacımıza ulaştık. Kan bağışıkampanyalarımıza esnaflarımızın yanı sıra vatandaşlarımız da büyük destekverdi. Bu kampanyalarımıza yılda iki kez olmak üzere devam edeceğiz”  diye konuştu.

GELGEÇ; ‘’ SİMÜLATÖRLÜ İŞ MAKİNESİ KURSU AÇTIK ’’

Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi, Alaplı Esnaf ve SanatkarlarOdası işbirliğinde simülatörlü iş makinesi kursu açtıklarını belirten Gelgeç,“Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi ile Alaplı Esnaf Sanatkarlar Odası işbirliği ileberaber Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunduğumuz ve Batı Karadeniz KalkınmaAjansı tarafından desteklenmeye uygun görülen ‘Profosyenel Operatörlük İçin,Simülatörlü Eğitim Doğru Seçim’ adlı proje sınıfının açılışını yaptık. Bundakiamacımız Ülkemizde gelişen inşaat sektörünün ve sanayinin ihtiyaçlarınıkarşılayacak, güvenli, verimli, etkili ve Millî Eğitim Bakanlığı’nınstandartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlanmasına yönelik, bölgemizdekiissizlik sorununa çözüm üretmek; işsizlere meslek kazandırmak ve mevcutoperatörlerin uzmanlaşmasına olanak sağlamak, yetişecek operatörleri risksizbir ortamda düşük maliyetli, güvenli ve etkili sanal çalışma alanında uygunoperatör tekniği, makine kontrolleri ve güvenli operasyonu öğretmek için böylebir proje hazırladık. 72 saatlik eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlereiş makinası operatörlüğü belgesi verdik. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olanSimülatörlü İş Makinesi eğitimi kursu vermenin gurur ve mutluluğunu yaşadık”dedi.

GELGEÇ; ‘’ GURURLUYUZ ‘’

Oda, İŞKUR ve KOSGEP tarafından desteklenen Uygulamalı Yeni GirişimcilikEğitim Kursunu açtıklarını ve kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarınıdüzenledikleri bir törenle verdiklerini belirten Gelgeç, “Oda olarak KOSGEP veİŞKUR ile ortaklaşa düzenlediğimiz Girişimcilik Kursunu tamamlamışbulunmaktayız.  Kursumuza katılanlarabelgelerini takdim ettik. Yapmış olduğumuz kurstan dolayı gururluyuz.Önümüzdeki günlerde de gelen talepler doğrultunda inşallah bu kurslarımızadevam edeceğiz” dedi.

ODA ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç,ayrıca oda üyelerine yönelik SGK borçluları, 6552 sayılı Torba Yasa ile gündemegelen vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması hususuna ilişkin bilgilendirmetoplantıları, esnafı yakında ilgilendiren yeni gelişmeler ve uygulamalarhakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER