Gelin ve Damat, en mutlu günlerinde demokrasi nöbetinde..

Gelin ve Damat, en mutlu günlerinde demokrasi nöbetinde..

Gelin ve Damat, en mutlu günlerinde demokrasi nöbetinde..

Kdz. Ereğli halkının yoğunkatılımla gerçekleştirdiği demokrasi nöbetine, köy ve mahalle muhtarları ileyöresel dernekler destek verdi. Düğünlerini yapan gelin ve damat ise en mutlugünlerinde nöbete katıldı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ilçedeki 5 siyasi partininİlçe Başkanıyla bir araya gelerek başlattığı demokrasi nöbetinin 15.gecesinetoplumun her kesiminden katılım sürdü. Atatürk Anıtı önünde sabahın ilkışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan Kdz.Ereğli halkı, darbe girişiminin15.gecesinde de demokrasiye sahip çıktı.

GELİN VE DAMAT NÖBETTE..

Aynı gece düğünlerini yapan bir çift ise nöbet alanınageldi. Volkan-Necla Demirbilek çifti, en mutlu günlerinde gelin ve damatlığıylanöbet alanına gelerek Kdz.Ereğli halkının demokrasi nöbetine destek oldu.Kdz.EreğliBelediye Başkanı Hüseyin Uysal, genç çiftin bu davranışlarını ayaktaalkışlayarak kendilerine bir ömür boyu mutluluk diledi.Damat Volkan Demirbilek,darbe girişimini kınayarak; “Bu mutlu günümüzde Kdz.Ereğli halkının buradagerçekleştirdiği demokrasi nöbetine katılarak, mutluluğumuza bir mutluluk dahakattık” dedi.

MUHTARLAR VE YÖRESELDERNEKLER DESTEK VERDİ

Demokrasi Nöbetinin 15.gecesinde alanda toplananhalka, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları ile yöresel dernek başkanları destekverdi.16 Yöresel Dernek Başkanının katıldığı nöbette bir konuşma yapanTrabzonlular Derneği Başkanı Tevfik Yıldız, ‘Darbe kimden gelirse gelsin,darbelere karşıyız. Kdz.Ereğli’deki yöresel dernekler olarak Cumhurbaşkanımızın,hükümetin, devletimizin ve belediye başkanımızın yanında olduğumuzu bildirmekiçin bugün buradayız” dedi.

‘BU MEYDANLAR İYİ NİYETLİOLANLARIN’

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç veberaberinde 50’den fazla köy ile mahalle muhtarı demokrasi nöbetine katıldılar.Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, her gece olduğu gibi daire müdürleriylebirlikte alanda nöbet tutarak Kdz.Ereğli’lere destek oldu.

Madenoğlu, yaptığı açıklamada; “Bu meydanlar iyi niyetli olanların. Güzelişler yapanların, kötü şeylere karşı çıkanların meydanları olmalıdır. Ve sizdebunu yapıyorsunuz. Sizlerin bu meydanları bırakmayacağını biliyoruz. Bu akşamköy ve mahalle muhtarlarımızın neredeyse tamamı burada. Muhtarlarımızın azalarıburada. Yöresel derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri burada.Daire amirleri ve memur arkadaşlarımız burada. Hülasa, toplumumuzun herkesiminden, her fikrinden insanlarımız burada. Arkadaşlarımıza ve siz değerlivatandaşlarımıza bu nöbetiniz için canı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum”dedi.

‘CUMHURİYETİMİZE VEDEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmada;“Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.Başkanuysal; “Bugün burada, 15 gündür darbeye ve darbeci zihniyete karşı tuttuğunuznöbetleri tarih yazacak. Sizlerde hem geçmişinize, hem gelecek nesillere karşıborcunuzu ödemenizin mutluluğu içerisinde olacaksınız. Allah sizlerden razıolsun, nöbetimiz hayırlara vesile olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi daimeylesin. Bundan sonrada bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iriolacağız, kardeş olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetilelebet yaşayacak dedik. Bize muasır medeniyeti hedef gösterdi.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, yeni, büyük, güçlü Türkiye’yi hedefgösterdi. 2023, 2053, 2071’i hedef gösterdi. Bu hedefler ışığında bizdemücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.Demokrasi nöbetinde Çanakkale destanını vebugün yaşananları anlatan Dünyanın en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğluTurgut Kaçmaz ve yüreği vatan ve millet sevgisi dolu gençlerin söylediği şiirve destanlar, alanda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Kdz. EreğliBelediyesi gece boyunca alanda toplanan vatandaşlara çeşitli ikramlardabulundu.


Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER