GENÇLER EĞİTİLİYOR, EREĞLİ KAZANIYOR

GENÇLER EĞİTİLİYOR, EREĞLİ KAZANIYOR
gundemeregli.com-Kdz. Ereğliler Derneği tarafından projesi hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı dernekler dairesi başkanlığı tarafından desteklenen “Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor” projesi büyük ilgi görüyor.

Kdz. Ereğliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Keskin, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Bu proje ile Ereğli’de yaşayan gençlerin proje hazırlama ve AB süreçleri hakkında eğitim alarak bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirterek, Bu projenin Ereğli ilçesinin kalkınması ve güçlü sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Bu projenin adının “Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor.” olduğunu belirten Keskin şunları söyledi:

“Derneğimizin kuruluş amacı, yapacağı sosyal çalışmalar, Eğitim - Öğretim, Bilim , Kültür, sanat ve spor etkinlikleri, bireysel, kurumsal , toplumsal boyutlarda iletişimi ve işbirliğini güçlendirmek.Kafa beden sağlığını geliştirecek ortam ve olanaklar hazırlamak, böylelikle bireysel, kurumsal ve toplumsal düzeyin yükselmesine katkıda bulunmaktır.Bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan projemiz ile Ereğli’de yaşayan gençlerin proje hazırlama ve AB süreçleri hakkında eğitim alarak bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktayız,”Gençler Eğitiliyor, Ereğli Kazanıyor’’ Projesi ile Zonguldak ilinin ve Ereğli ilçesinin kalkınması ve güçlü sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Bu nedenle proje, hedef grup olarak belirlenen gençlerin yerel kalkınma faaliyetlerine yönelik hibe programları için proje hazırlama ve uygulama kapasitelerini artırmak üzerine hazırlanmıştır. Proje kapsamında 20 gence, 40 saatlik Proje Hazırlama Eğitimi ve son olarak da AB- Türkiye İlişkileri konulu bir konferans düzenlenecektir”

 
 
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER