Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı yapıldI

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Söz konusu merkezde görme engelliler için bilgisayardan tutunda, sinema salonu, bilardo ve masa tenisi, dinlenme ve oyun odaları, kütüphane gibi birçok sosyal faaliyet alanı bulunuyor

Gençlik ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin tanıtımı yapıldI


Kdz.Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve EngelliKoordinasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Söz konusu merkezde görme engelliler içinbilgisayardan tutunda, sinema salonu, bilardo ve masa tenisi, dinlenme ve oyunodaları, kütüphane gibi birçok sosyal faaliyet alanı bulunuyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal,Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay,Belediye Sosyal İşler Müdürü Namık Şahin, Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ve Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ile engellivatandaşların katılımıyla yapılan tanıtım töreni kapsamında EngelliKoordinasyon Merkezi’nde bir fiziksel engellinin spor yapabileceği, televizyonizleyebileceği, kitap okuyabileceği her türlü imkân sağlandığı anlatıldı.

ENGELLİLERE YILLARDIR BU ŞEHİRDE YAŞAMIYORMUŞ GİBİ DAVRANILDI

Tanıtım toplantısında konuşan İsmail Şentürk, böyle birmerkezi Ereğli’ye kazandırdığı için Başkan Uysal’a teşekkür etti. Şentürk, “Yıllardanberi Karadeniz Ereğli’de hep arka planda tutulan, talepleri görmezden gelinen,ihtiyaçları yokmuş gibi davranılan ve bu şehirde yaşamıyormuş gibi kabul edilenengellileri fark ettiği ve kabul ettiği ve engellileri için bir şeyler yapmaçabasında olan Hüseyin Uysal için güçlü bir alkış izliyorum” dedi.

İKİ AYRI NOKTADA ENGELLİ ŞARJ MERKEZİ PROJESİ ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Nazım Erdoğan ise konuşmasında, “Engelli KoordinasyonMerkezi’mizde oyun alanı, 5 bin kitaba ulaşabilecekleri, araştırmayapabilecekleri internet cafe, spor alanları ve en büyük ihtiyaçlarından biri olanbir sinema oluşturduk. Önümüzdeki günlerde sahil ve şehir merkezinde olmaküzere Engelli Şarj Merkezleri Projemiz de devreye girecek. Bunun çalışmasınıyapıyoruz. Başkanımız İsmail Şentürk’ün engelliler için ısrarla istediği tamir veüretim atölyesi talebini de oluşturacağız.” dedi.

Başkan Uysal ise tanıtım törenindeki konuşmasında şuifadelere yer verdi:

HEDEFİMİZ ENGELLİ OLİMPİYATLARININ KARADENİZ EREĞLİ’DE YAPILMASI

“Biz belediyeyi almadan önce de aldıktan sonrada tüm engellivatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımıza dair bir söz verdik. Bizimiçin kadınlarımız, çocuklarımız yaşlılarımız ve engellilerimizin hepsi çok ayrıbir değer. Biz İsmail Başkan ile birlikte belki de buradan Türkiye’ye çok güzelmesajlar vereceğiz. Hedefimiz engelli olimpiyatlarının Karadeniz Ereğli’deyapılması. Şunu toplumdan özellikle rica ediyorum. Yaşlımıza, gencimizekadınlarımıza, tüm engellilerimize pozitif ayrımcılık yapalım, farklıdavranalım. Onları topluma kazandıralım onlarla birlikte yaşayalım. Yapacağımıztüm yollar, kamu inşatları, sinema tiyatro, yol, cadde, alt geçit üst geçitgibi yerleri engellilerimizin rahatça kullanabilecekleri mekanlar halinegetireceğiz. Her zaman yanınızdayız bunu da bilin.” 

ENGELLİ AİLESİ, “BAŞKANIM, SİZİN BİZE GÖSTERDİĞİNİZ GÜLER YÜZ YETER”

Daha sonra Engelli Sinema Salonu’nda engelliler, BaşkanUysal ile birlikte görme engelli bir gencin yaşadığı sorunları anlatan bir filmizledi. Başkan Uysal, engellilerle tek tek selamlaşıp hal hatırlarını sordu veisteklerini öğrenmek istedi. Bir engelli ailesi ise, “Bize gösterdiğiniz güleryüz ve tatlı dil yeter. Bizi dinliyorsunuz. Başka bir şey istemiyoruz başkanım”dedi.

Engelli Koordinasyon Merkezi, bölümlerin gezilmesininardından hazırlanan tanıtım kokteyli ve toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafıile sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER