GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan Amasra’da konuştu

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan Amasra’da konuştu

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan Amasra’da konuştu


TürkiyeTaşkömürü Kurumu’na bağlı (TTK) Karadon Müessesesi’nin Özelleştirme İdaresi’nedevri için Kurum Genel Müdürlüğü’ne resmi yazı yazılması sonrasında havzaçapında yaşanan gerilim devam ediyor.

Bilindiğigibi 22 Haziran sabahı Karadon müessesi hakkında TTK’ya gelen yazı havzada öfkeyaratmış, özellikle konunun muhatabı olan Karadon Müessese’de çalışanmadenciler de bir öfke patlaması yaşanmıştı.

Gelişmeüzerine GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu acilen toplandı ve gelişmelerideğerlendirdi.

ArdındanGMİS Genel Merkez Yönetimi ve Şube yönetimleri TTK Karadon Müessesesine giderekmaden işçilerini bilgilendirdi.

GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri de 23Haziran 2016 tarihinde TTK’ya bağlı diğer Müesseseler de çalışan maden işçilerinibilgilendirdiler.

TTK Amasra Müessesi’nde 08-16 vardiyasına işegelen ve 24-08 vardiyasından işten çıkan madencilere konuşan GMİS Genel SekreteriHakkı Arslan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Arslan madencilerden, sadecesendikalarından alacakları bilgilere güvenmelerini istedi.

Arslan konuşmasında şunları söyledi: “Bildiğinizgibi 2 gün önce, yani 21 Haziran 2016 günü Zonguldak’ın Kurtuluş günündesendikamız da Taşkömürü ve Demir-Çelik konulu bir panel düzenledik. Oldukçayüksek katılımın olduğu ve canlı geçen panelimizde, alanlarında söz sahibi olaniki hocamız bizlere aydınlatıcı, yol gösterici bilgiler verdiler. Hemen panelinsonrasında da 3 bine yakın madenci ve diğer katılımcılarla birlikte 4 binibulan topluluk,

Kurtuluş Günü kortej yürüyüşüne katıldı. Aynıakşam da konuklarımıza ve maden işçisi arkadaşlarımıza iftar verdik.

Ertesi sabah işe geldiğimizde ise EnerjiBakanlığından TTK’ya,  Karadon Müessesesininözelleştirme kapsamına alındığını ve müessesenin envanter dökümünün gönderilmesininistendiği bir yazı geldiğini öğrendik.

Hemen daha odalarımıza geçmeden yönetim kuruluolarak genel müdürlüğe gittik. Neyin nesidir öğrenelim dedik. Ve KaradonMüessesesi hakkındaki yazıyı gördük. Akabinde sendikamızda genişletilmiş başkanlar kurulumuzu toplayıp durumdeğerlendirmesi yaptık.

Ve toplantı sonrasında gergin ve endişelibekleyiş içinde olan Karadon Müessesi’nde çalışan arkadaşlarımızıbilgilendirmeye gittik. Arkadaşlarımız gerçekten yaşanan olayın etkisi ile şokagirmiş gibiydiler. Hatta orada hiç tasvip etmediğimiz ve madenciye hiçyakışmayacak, basın ile madenci arkadaşlar arasında bir arbede yaşandı. Bu biziüzdü. Çünkü biz aklıselim olmak zorundayız ve sesimizi de elbette ki basındakiarkadaşlar sayesinde duyuracağız. Ama orada o anda madenci arkadaşların biranlık öfkesi ile tatsızlık oldu. Ben camiam adına tekrar özür diliyorum.

Arkadaşlar; biz bunları 1990-91, 5 Nisan 1994kararları ve sonrasında pek çok kez yaşadık. Bizler daima bu tür saldırılarakarşı her zaman birlik içinde, bütünlük içinde olacağız. Ve bugünden itibarenbasından veya başka bir yerden gelecek dedikodulara, söylentilere kulaklarımızkapatacağız. En doğru ve gerçek bilgileri bizlerden alacaksınız. Bizler GenelMerkez Yöneticilerimiz gelemezse Şube yöneticilerimiz size bilgi aktaracaklar.Bizim geçmişte olduğu gibi, birlik ve bütünlük içinde dayanışma ve mücadeleazmimizi görenler bu politikalarından emin olun vazgeçeceklerdir. 1990’da güçlüiktidar vardı. Şimdi tarih oldular. Ben hepinize kazasız belasız çalışmalardiliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER