GMİS PANEL DÜZENLİYOR

GMİS PANEL DÜZENLİYOR
gundemeregli.com-4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşü’nün 23. Yılı GMİS,
“KÖMÜR, DEMİR-ÇELİK, ENERJİ VE ZONGULDAK GERÇEĞİ” PANELİ DÜZENLİYOR

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşü’nün 23. Yıldönümünde, “KÖMÜR, DEMİR-ÇELİK, ENERJİ VE ZONGULDAK GERÇEĞİ” PANELİ düzenliyor.

Gazeteci- Yazar Şükran Soner’in yöneteceği, Aksaray Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr Celalettin Sencer İmer, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun’un konuşmacı olarak katılacakları panel 5 Ocak 2014 Pazar günü GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirilecek.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın, konuyla ilgili olarak Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklama şöyle;

“30 Kasım 1990 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işyerlerinde başlayan grevimiz, aynı gün tüm aile bireylerinin ve kısa süre sonra tüm dostlarımızın katılımıyla bütün bir şehrin grevine dönüştü ve sonrasında da Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerinin desteğini aldı.

Maden işçilerinin ve Zonguldak halkının, haklı ve meşru mücadelesi tüm dünyada yankılandı; ama 12 Eylül Askeri Darbesinin getirdiği yasal engellere sığınan iktidarın duyarsızlığı tam 36 gün sürdü.

Maden işçilerinin haklı talepleri karşısında Hükümet, maden ocaklarının kapatılması tehdidini sürdürürken, Sendikamız önderliğinde maden işçileri ile bölge halkı 4 Ocak 1991 tarihinde Zonguldak’tan Ankara yürüyüşünü başlattı.

Kar-kış demeden yollara çıkan yaklaşık 150 bin insan, 5 gün boyunca yollarda, dağda-bayırda büyük bir kararlılık ve disiplin ile sloganlarını haykırdı ve Mengen’de kurulan barikat ile bu ses tüm dünyada yankılandı.

Maden işçileri, haklı ve meşru bir mücadele içinde olmaktan aldıkları güç ile ülkemiz demokrasi mücadelesine altın bir sayfa ekledi.

Maden işçileri ile Zonguldak ve bölge halkının grev ve yürüyüşü, ülkemiz işçi ve emekçileriyle tüm demokrasi güçlerine ışık tuttu.

Başta Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer olmak üzere Büyük Madenci Yürüyüşü’nü gerçekleştirenleri, yürüyüşe katılanları, destek verenleri, saygı ve şükranla anıyor, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bugün Türkiye’nin 25 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı var. Ülkemizin ihtiyacı her geçen yıl artarken, Türkiye Taşkömürü Kurumu ise 3’te 1 kapasiteyle çalıştırılıyor. Taşkömürü ithalatına yıllık 4-5 milyar dolar ödüyoruz. TTK’nın işçi açıkları giderilmiyor. Bu tablo, üretmek ve ülkemiz ekonomisine katkı vermek isteyen herkesi rahatsız ediyor.

Diğer yandan TTK’nın ve özel sektör maden şirketlerinin bel kemiği konumundaki Çatalağzı Termik Elektrik Santrali (ÇATES) tüm uyarılara rağmen özelleştirilmek isteniyor.

Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Zonguldak ve bölgesi ile ülkemiz adına verdiğimiz mücadeleyi, geçmişimizden aldığımız güç ve tecrübeyle sürdürmekte kararlıyız.

Biz üretmek, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine daha çok katkı vermek istiyoruz.

Bu nedenle, taşkömürüne, demir-çelik sektörüne, enerji sektörüne ve ÇATES’in önemine dikkat çekmek amacıyla 5 Ocak 2014 tarihinde “Taşkömürü, Demir-Çelik, Enerji ve Zonguldak Gerçeği Paneli”ni düzenleyeceğiz.

TTK’ya, demir-çelik sektörüne, ÇATES’e sahip çıkmak herkesin görevidir. Siyasetçiler başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz adına herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz”.

4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Büyük Madenci Yürüyüşü’nün 23’üncü Yıldönümünde
“KÖMÜR, DEMİR-ÇELİK, ENERJİ ve ZONGULDAK GERÇEĞİ” PANELİ

PROGRAM

Tarih : 5 OCAK 2014 PAZAR

Yer : Genel Maden İşçileri Sendikası

Şemsi Denizer Salonu/Zonguldak

Saat : 13.00 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Belgesel Film Gösterimi

13.20 Açılış Konuşması

EYÜP ALABAŞ

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı

13.35 Panel

“Kömür, Demir-Çelik, Enerji ve

Zonguldak Gerçeği”

PANELİSTLER

Yöneten: ŞÜKRAN SONER
Gazeteci-Yazar

Prof. Dr. CELALETTİN SENCER İMER

Aksaray Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi

CENGİZ GÖLTAŞ

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

MEHMET TORUN

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER