GMİS taban eğitim seminerleri devam ediyor

GMİS taban eğitim seminerleri devam ediyor

GMİS  taban eğitim seminerleri devam ediyor

GenelMaden İşçileri Sendikası’na (GMİS) bağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez,Amasra, Merkez, MTA Şubelerinin taban eğitim seminerleri Ankara Kızılcahamamdadevam ediyor.GMİS Merkez Şube Taban Eğitim Semineri 24-25 Aralık 2016tarihlerinde Kızılcahamam Patalya Otel’de gerçekleştirildi.SeminereGMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GenelSekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GenelTeşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, Sendikamız MerkezServisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu, Şube Sekreteri Aysel Y. Kocabaş,Şube Mali Sekreteri Satılmış Öztürk, Şube Teşkilat Sekreteri Hayri Tavukçu ve130 Merkez Servisleri çalışanı katıldı.

Demirci, “TTK’nınözellikle Maden Makinaları Fabrikası’na ihtiyacı var”

Seminerinaçılış konuşmasını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci; “Türkiye’nin kendidoğal kaynaklarını kullanma mecburiyeti var.

Türkiye’nindaha çok sondaj yapıp yeni kaynaklar bulma mecburiyeti var.

Türkiye’ninMaden Tetkik Arama Kurumu’na, Zonguldak’a, TTK’ya ihtiyacı var.

TTK’nınözellikle Maden Makinaları Fabrikası’na ihtiyacı var.

Fabrikamız,sadece TTK’ya değil, bölgemizde ve ülkemizde madencilik sektörüne hizmetverebilecek birikime sahiptir.1910 yılından bugüne hizmet vermektedir.

1940yılında Fransızlardan devralınmıştır.1970’li yıllarda yaklaşık bin kişininçalıştığı fabrikada bugün çalışan sayısı 250 civarındadır. Maden MakinalarıFabrikamız, demiryolları, yüksek gerilim ve diğer birimleriyle MerkezServisleri TTK’nın ayrılmaz bir parçasıdır. Çeşitli toplantılarda, basınaçıklamalarımızda, gazetemizde, internet sayfamızda bu gerçekleri anlatıyoruz. Mutlakaokuyunuz ve çevrenizdekilere anlatınız.

Bizkendi gündemimizi kendimiz yaratmak zorundayız. Türkiye’nin taşkömürü ithalatıiçin yılda 4-5 milyar dolar harcayacak lüksü yoktur” dedi.

Satılmış Uludağ;“Sadece Zonguldak’ın değil, Türkiye’nin bize ihtiyacı var”

Seminerinsunuş konuşmasını yapan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim SekreteriSatılmış Uludağ ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini vurgulayarak şunlarısöyledi. “Sendika olarak, madenciler olarak zor bir dönemdeyiz.Böyle belirsizbir ortamda toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız.Her zamankinden çokbirliğe, beraberliğe, dayanışmaya, mücadeleye ihtiyacımız var.SadeceZonguldak’ın değil, Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Kendi gündemimizi kendimizyaratmak zorundayız.

Öğreneceğiz,kenetleneceğiz, anlatacağız, mücadele edeceğiz.

MerkezServislerimiz her zaman bu mücadelenin öncüsü olmuştur.

Buzorlu süreci hep birlikte aşacağız.Burada değerli hocalarımız var.

Dünyadan,Türkiye’den, Sendikamız tarihinden önemli bilgileri bize aktaracaklar.

Azzamanda çok şey öğrenmek ve öğrendiklerimizi hayatın her alanında anlatmakzorundayız.Çünkü bu mücadeleyi, ailemiz, eşimiz, dostumuz ve demokrasiden yanaolanlarla, bölgemizin, ülkemizin geleceğine kafa yoranlarla birlikte vermekdurumundayız.”Uludağ ve Demirci’nin konuşmalarının ardından GMİS’intarihçesinin ve faaliyetlerinin anlatıldığı belgesel film gösterimi yapıldı.

Seminerde;Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türk-Metal Sendikası EğitimUzmanı Yrd. Doç. Dr. Fikret Sazak, “Sendikacılık tarihi ve temel kavramlar” ile“Çalışma hayatının güncel sorunları”; Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, “Dünyada ve Türkiye’de ekonomik gelişmeler veemekçiler üzerindeki etkisi”; Sendikamız Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral,“Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi”; Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı ErenKorkmaz, “Çalışanların sosyal güvenlik alanındaki güncel sorunları” konularındaeğitim verdi.

Seminersonunda değerlendirme toplantısı yapıldı. Seminerin değerlendirildiğitoplantıda güncel sorunlar da ele alındı.

Değerlendirmetoplantısının ardından sertifika töreni düzenlendi.

Seminertoplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER