GMİS’ten “Özelleştirmeye Hayır” eylemi

GMİS’ten “Özelleştirmeye Hayır” eylemi

GMİS’ten “Özelleştirmeye Hayır” eylemi
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, TTK Üzülmez Müessesesi’nde işçilere seslendi. Özelleştirme İdaresince gönderilen yazıya tepki gösteren Uludağ, “Mücadelemizi hep beraber sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’ne Özelleştirme İdaresi tarafından gönderilen yazıda Karadon Müessesesinin envanterinin istenmesi üzerine Genel Maden İşçileri Sendikası eylem kararı aldı.
Eylem öncesi TTK’ya bağlı müesseseleri ziyaret eden GMİS yetkilileri yaklaşık 5 bin maden işçisini Madenci Anıtı önünde yapılacak olan eyleme davet etti. Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde işçilere seslenen GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ da özelleştirmeye karşı olduklarını belirterek şöyle dedi:
“Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun norm kadrosu 14 bin. Şu anda biz 8 bin 500 işçi ile çalışıyoruz. Yani 5 bin 500 üretim işçisi açığımız var. Bu açığı 2012’den bu yana TTK Genel Müdürlüğü de talep etmesine rağmen bizim de görevde olduğumuz dönemden bu yana yöre milletvekilleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Başbakan’a varana kadar raporlarımızı sunmamıza rağmen henüz bu işçi açıkları giderilmemiştir. Üretim işçisinin açık olduğu yerde bir kurumun zarar etmemesi mümkün değildir. Sağlıklı bir kurumun yaşaması için çalışanın yarısı kadar üretim işçisinin olması gerekmektedir. Açıkları gidermeden bu zararı kapatamayız. Maden işçisine işi verdiğiniz zaman maden işçisi işini yapar. Maden işçisi ekmeğine sahip çıkar. Maden işçisinden bu kurum zarar etmez. Siz gerekli açıkları kapatırsanız, gerekli yatırımları yaparsanız, gerekli disiplini sağlarsanız inanın bu kurum; zararın yarısının altına inecektir. Buradan siyasilere sesleniyorum. Buraya gelip işçi arkadaşlarımıza söz vererek, ‘Madenler kapanmayacak, özelleştirilmeyecek’ diyerek buradan oy aldılar. Mecliste koltuklarında oturuyorlar. Ama geldiğimiz noktada Karadon Müessesemize özelleştirme yazısı gelmiştir. Bu yazıyı geri çekene kadar gerekli mücadeleyi genel merkezimiz ve bütün şubelerimizle beraber, işçi arkadaşlarımızla beraber gerekirse kafamızı taşın altına koyacağız. Mücadelemizi hep beraber sonuna kadar sürdüreceğiz. Geçmiş yıllarda Türkiye genelinde beşinci sırada olan Zonguldak, bugün belki de 81 vilayetin en gelişmemiş vilayetlerinden biridir. Bu siyasetin ayıbıdır. Bir tek iş sahamız olan TTK vardır. TTK kapatılırsa özelleştirilirse Zonguldak diye bir şey kalmaz.”
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER