GMİS’ten Türk Metal’e ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yusuf Ziya Odabaş’a tebrik ziyaretinde bulundular.

GMİS’ten Türk Metal’e ziyaret

GenelMaden İşçileri Sendikası  (GMİS) GenelBaşkanı Ahmet Demirci, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve GenelMali Sekreter Adnan Tıska, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yusuf ZiyaOdabaş’a tebrik ziyaretinde bulundular.

Uzunyıllar Türk Metal Ereğli Şube Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Odabaş, 01-02 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen,Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığıgörevine seçilmişti.

Yeni görevinde Odabaş’a başarılar dileyen Demirci, “Genel Maden İşve Türk Metal aynı konfederasyon çatısı altında örgütlü kardeş sendika ve aynızamanda da bölgemizde de örgütlü 2 sendika. Bizler kardeş sendika olarakgeçmişte madencilik sektöründe ve demir çelik sektöründe işçi mücadelelerindebirlikte omuz omuza dayanışma ile büyük zaferler elde ettik. 1990 Büyük MadenciGrevi ve 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü, 1994 5 Nisan Kararları ve Erdemir’in BlokSatış politikalarına karşı gösterilen ortak direnişlerimiz zaferle sonuçlanmışve mücadele tarihinde yerini almıştır.

En son Türk-İş’in önderliğinde, birlikte gerçekleştirdiğimiz 1Mayıs 2015 İşçi Bayramı mitingimiz, Zonguldak’ta ülkemizin dört bir yanındangelen demokratik kitle örgütlerinin kitlesel olarak en fazla katılımıngerçekleştiği 1 Mayıs mitingi olarak tarihte yerini aldı.

Bugünde geçmişte olduğu gibi yine bölgemiz sorunlarının çözümündebirlikte omuz omuza mücadele edeceğiz.”

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş daziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Bölgemizin sorunlarınınüstesinden birlikte mücadele ile nasıl geldiysek bundan sonrada aynı mücadeleyisürdüreceğiz. Şimdi Ankara’da daha güçlü olacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER