GMİS’ten Uysal ve Ocakcı’ya ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Yönetim Kurulunun, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ve Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’yı ziyaret ettikleri bildirildi.

GMİS’ten Uysal ve  Ocakcı’ya ziyaret
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Yönetim Kurulunun, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal ve Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’yı ziyaret ettikleri bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Basın Bürosundan ziyaretle ilgili yapılan açıklamalar şu şekilde;

BAŞKAN UYSAL’A ZİYARET

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaret etti.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu ziyarette Mutlu ve Uysal, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi açıkları ve bu konu da sürdürülen çalışmalar olmak üzere Ereğli ve Bölgemizin sorunları üzerinde görüş alış verişinde bulundular.

Taşkömürünü bulan Uzun Mehmet’in Ereğli Kestaneci Köyündeki anıt alanında yeni bir Uzun Mehmet Anıtı için hazırlanan projenin tamamlandığı ve yakında yeni anıtın yapımına başlanacağını söyleyen Uysal; “Madencilikle var olan bölgemiz için ayrıca madenciliğin kültürünü yansıtan bir Madenci Kültür Evi projemiz var. Bu konuda ki proje çalışmalarımız devam ediyor. Projemizi kısa zamanda hazırlayıp kültür evimizin yapımına başlayacağız.Sayın Mutlu ve Genel Maden İşçileri Sendikamızın değerli yöneticileri ile sürekli dayanışma içerisindeyiz. Hepimizin amacı ortak. Hepimizin amacı bölgemizin sorunlarını çözüme kavuşturmak” dedi.GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; “Bölgemizin çok önemli sorunları var. TTK’nın işçi açıkları artık kurumun üretim yapamaz boyutuna geldi. Ereğli’mizin bundan 5-6 yıl önce 15 bin üzerinde insanın çalıştığı tersaneleri bugün terk edilmiş virane durumunda. Türkiye’nin çalışma koşulları ve yaşam standardı bakımından örnek kenti olan Ereğli ilçemiz bugün insanlarının işsizlikten dışarıya göç ettiği bir ilçe durumunda. Sayın Başkanımız ile sık sık bir araya gelip bölgemiz sorunlarının çözümü için neler yapabiliriz diye görüş alışverişinde bulunuyoruz. Sayın Başkanımız canla başla çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GMİS’TEN CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OCAKCI’YA ZİYARET

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı’yı ziyaret etti.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Şube Yönetim Kurulu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Mutlu, Ocakçı’yı CHP İlçe Başkanlığına seçilmesinden dolayı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Mutlu; “Sayın Ocakçı ile önümüzdeki süreçte bölgemizin sorunlarını çözmek için birlikte mücadele edeceğiz. Bölgemizin çok önemli sorunları var ve bu sorunları aşmak için siyasetçisinden sendikacısına, memurundan esnafına, işsizinden işçisine ortak mücadele gerekiyor. Zonguldak geçmişte verdiği mücadeleler ile ülkemize ve dünyaya örnek olmuş bir kentimizdir.

1990 Madenci Grevi, 4 Ocak 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü, 5 Nisan Kararlarınıngeri püskürtülmesi, Erdemir’in Blok Satışına karşı verilen mücadele tarihte yerini almıştır.

Bugünde tıpkı o günlerde olduğu gibi birlikte mücadele zamanıdır. Ve birlikte mücadele ile sorunlarımızın üstesinden geleceğiz” dedi.

Ziyaret dolayısıyla Mutlu’ya teşekkür eden Ocakçı; “ Geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) emeğin ve emekçinin yanındadır. Sorunlarımız çok, sorunlarımızın çözümü içinde sayın başkanımızın belirttiği gibi birlikte mücadele ile üstesinden geleceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER