Göçük altındaki madenci o anı anlattı;aklıma ailem geldi

Zonguldak’ta bir maden ocağında meydana gelen göçüğün ardından içeride mahsur kalan ve yaklaşık 15 saat sonra kurtarılan işçiler o anları anlattı.

Göçük altındaki madenci o anı anlattı;aklıma ailem geldi
gundemeregli.com-Zonguldak’ta bir maden ocağında meydana gelen göçüğün ardından içeride mahsur kalan ve yaklaşık 15 saat sonra kurtarılan işçiler o anları anlattı.
Zonguldak Dilaver’de bulunan bir maden ocağında dün gece saatlerinde göçük meydana geldi. Madende bulunan görevliler ilk olarak göçüğü kendileri açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca olay yerine TTK Kurtarma Ekipleri ve AFAD çağrıldı. İşçiler yaklaşık 15 saat süren çalışmanın ardından sağ olarak maden ocağından çıkartıldı.
Hemen ambulanslara konulan 9 işçi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

“AKLIMA AİLEM GELDİ”
Sağ kurtarılan ve tedavi altına alınan bir işçi, “11 vardiyasında çalışıyordum. Ocağa girdik. Bir vagon kömür dışarıya çıktı hemen arkasından ana yol çöktü. 20 saat orada durduk. Aklıma ailem geldi” dedi.

“ÇOK ÜŞÜDÜK, OMUZ OMUZA VERDİK”
O anları anlatan başka bir işçi ise, “12’de içeriye girdik. 13.30 gibi anayolun kapandığını öğrendik. İçeriden biz de tahkimat yaptık. Dışarıdaki sesleri duydukça, hava hortumunu kestik oradan iletişim ve hava akımı sağladık” diye konuştu.
Soma’nın son olmadığını gördüklerini ifade eden madenci, “Demek ki Soma son değilmiş. Onu gördük. Bu da son olmayacak. Ümitsizliğe bir ara çalışmalara ara verilince kapıldım. Çıkışa yakın olduğumuz için ümitsizliğe kapılmadık. En çok üşüme sıkıntısı çektik. Gece vardiyası. İçerideki uykusuz kaldık. Daha uyuşuruz diye uyuyamadık. En fazla üşüme sıkıntısı yaşadık. Birbirimize sıkışarak ısınmaya çalıştık. Omuz omuza verdik” diye konuştu.
Bir başka işçi ise içeride en çok canının sigara çektiğini söyledi.
Sağ olarak kurtarılan 9 işçinin yakınları ise hastaneye akın etti. CHP Milletvekili Mehmet Haberal ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da hastaneye gelerek işçilerle görüştü.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER