GÖKÇELER VE KANDİLLİ’DE AYDIN COŞKUSU

GÖKÇELER VE KANDİLLİ’DE AYDIN COŞKUSU

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydın 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kandilli ve Gökçeler’de bulunan kadınlarla düzenlediği yemek organizasyonuna bayanlar adeta akın etti.

Gerçekleştirilen etkinlikte yoğun izdiham yaşanırken, Aydın, Kandillideki seçimlerde ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Eşi Şenay Aydın ile birlikte yemeğe katılan misafirlerle yakından ilgilenen Aydın, salonu dolduran yüzlerce kişinin yoğun sevgi gösterileri altında 30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde rakiplerine adeta gözdağı verdi.

Adeta miting havasında geçen 8 Mart Dünya Kadınlar günü yemeğinde bayanlar gönüllerince eğlenme fırsatı yakalarken, yemekte Aydın ailesine büyük ilgi gösterdiler.

Gelen misafirlerle yakından ilgilenen Aydın ailesi ise Kandilli’nin makus talihinin CHP ile değişeceğini belirterek, yemeğe Gökçeler ve Kandilli’deki bayanların büyük ilgi göstermesinin mutluluğunu yaşadılar. Kadınlar etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydın, 30 Mart yerel seçimleri öncesi gerçekleştirdiği 8 Mart Dünya Kadınlar günü yemek organizasyonu ile önemli bir sınav verdi.

CHP Kandilli Belediye Başkanı Aydın tarafından organize edilen yemekte adeta izdiham yaşanırken, yemeğe Gökçeler ve Kandilli’deki bayanların büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Kandilli ve Gökçelerden otobüslerle Ereğli Teknikerler Derneğine gelen 200’ü aşkın bayan, salonu hınca hınç doldurarak gönüllerince eğlendi.

CENNET ANNELERİN AYAĞININ ALTINDA

Kadınların yoğun alkışları arasında sahneye çıkan CHP Kandilli Belediye Başkanı Adayı Aydın, yemeğin açılış konuşmasını yaparak gördüğü ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğunu ve seçimleri bayanların desteği ile alacağını ifade etti.

Cennetin Annelerin ayakları altında olduğu anlatan Aydın, kadınların yeri toplumda bir başka. Sizlerle birlikte başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben Kandilli’daki bütün sıkıntıları biliyorum. Ben içinizden biriyim. Bu sorunları tek tek bilen kişiyim. Kandille da hizmet nasıl verilir göstereceğiz. İktidar partisi ile hizmet olmuyor. Bu iş gönülden gelir, yürekten gelir. Bizde o yürekte, o gönülde var. 30 Mart’taki yerel seçimlerde bir rekora imza atacağız.

KANDİLLİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Kandilli’yi ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bunları çözecek gücümüz var. Olmazsa olmazlarımız var. Tek sevdamız var oda Kandilli’yi o eski yaşanabilir bir belde haline getirmek. Kandilli bizim derdimiz, koltuk değil, yine bizim derdimiz hizmet.” dedi.

Kadınların toplum için önemli bireyler olduğunu da ifade eden Aydın şunları söyledi:

“Bugün sizin gününüz dünya kadınlar gününüz kutlu olsun diyorum. Aslında bu anlamlı gün senede bir güne sığdırılmamalı ben size tekrar Gökçeler ve Kandilli’den gelen tüm annelerimize, eşimize, bacımıza hoş geldiniz diyorum. İyi eğlenceler diliyorum. Bugün siz söyleyeceksiniz biz yapacağız.”

KADINLAR EMEKÇİDİR

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise yaptığı konuşmasında, Dünyadaki bütün kadınların emekçi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum ve hoş geldiniz diyorum.

8 Mart gerçekten Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür. Ancak ben inanıyorum ki tüm kadınlar tarladaki köylü çiftçi kadına yada tezgahtaki fabrikadaki işçi kadına yada bürodaki sekreter kadına memura yada hastanedeki hemşire kadına kadar bütün kadınlar hatta ve hatta kraliçe dahil olsa bütün kadınlar emekçidir. Çünkü çocuklar aynadır. Çocuğuna emek harcadığı için bir sultan bile bir kraliçe bile çocuğuna emek harcadığı için emekçidir. O nedenle dünyadaki tüm kadınları yeryüzünde dünyada insanların yarısı kadın yarısını bizler oluşturuyoruz. Dünyadaki tüm kadınları ben emekçi kadınlar olarak değerlendirmek istiyorum.

ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİRDİK

Evet, toplumumuzun yarısı kadın gökçelerden kandilliden gelen bacılarımız kardeşlerimiz 30 Martta çok önemli bir seçime giriyoruz. Eğer sizler olmazsanız bu seçimde Türkiye’nin kaderi değişmez. Neden derseniz. Bakın dünya iletişim çağı interneti açtığınızda dünyada ki kadınların ne şekilde hangi düzenlerde yaşadığını çok ayrıntılarıyla görme imkanınız var. Atatürk’ten kadın hakları kadınlara verildikten sonra eskiye göre kazandıklarımızı düşünün. Afganistan’daki kadınlarımızın yaşantılarını düşünün Pakistan’da, İran’da kadınların yaşantılarını şöyle gözler önüne bir getirin. Türkiye’deki atılımların çağdaşlaşmanın üzerindeki Türk kadınına ne kadar çağdaş demokratik haklar verildiğini apaçık göreceksiniz. Bu vesile ile kadınlar gününüzü kutluyor. Saygılar sunuyorum.”

KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE BOLLUK OLUR

Son olarak söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi, Neriman Posbıyık ise kadınların toplumdaki yerinin öneminden bahsederek, şu ifadeleri kullandı:

Gökçeler ve Kandillinin güzel insanları ve bayanları. Bu güzel günde sizinle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün dünya emekçi kadınlar günü ama ben her günü kadınlar günü olduğunu idea ediyorum. Ve öyle zaten. Kadınlar olmazsa çocuklarımı dünyaya getiren kadınlar dolayısıyla her zaman şunu söylüyorum. Kadının elinin değdiği her yerde güzel tertip başarı beceri ve bolluk ve mutluluk var.

ÖNEMLİ BİR SINAV VERECEĞİZ

Buradan yola çıkarak böyle bir günü Emekçi kadınlar günü olarak kabullendik ve Ereğli’nin birçok noktasında günümüz kutlama adına bir araya geldik. Ve önümüzde sayın ilçe başkanımın ifade ettiği gibi çok önemli sınavımız var. Bu sınavdan inanıyorum ki başarıyla çıkmamızın birinci nedeni kadınlarımız olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum ve önümüzdeki seçimlerde kadınlarımıza çok iş düştüğünü 30 Martta sabahına kadar sandıklara gidene kadar lütfen hanımlar çocuklarımızın torunlarımızın geleceğinin aydınlık olması için lütfen hepiniz bizlere destek olunuz. Sanığa gidin mutlaka gidin ve sandığa gittiğinizde de aslanlar gibi siz biliyorsunuz oylarınızı doğru yere kulanın ve bunu başardığınız zaman 30 Mart’tan itibaren Ereğli başta olmak üzere tüm Türkiye’yi aydınlık günler beklediğine yürekten inanıyorum.”

Yemeğe Gökçeler ve Kandilli’deki kadınların yoğun ilgi göstermesi Aydın’ın Kandili’deki seçimleri alacağının önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER