Görevden alınmamaya tepki

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, 1123 kişinin çalıştığı TTK Armutçuk´da Müessese Müdürünün, beni görevden alın dilekçesine rağmen neden hala görevde tutulduğuna anlam veremediklerini açıkladı.

Görevden alınmamaya tepki

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, 1123 kişinin çalıştığı TTK Armutçuk´da Müessese Müdürünün, beni görevden alın dilekçesine rağmen neden hala görevde tutulduğuna anlam veremediklerini açıkladı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde yönetim zafiyeti yaşandığını açıkladı. Yaklaşık beş yıldır müessese müdürlüğü görevini ifade eden Ömer Demir´in her fırsatta görev yapmak istemediğini, kendisinin görevden alınmasını dile getirdiğini belirten Eşitmez, Genel Müdürlük makamına yazmış olduğu dilekçesinde belirttiği gibi bu görevi layıkı ile yerine getiremediğini, ailevi ve sağlık sebepleri dolayısı ile görevden affını istemesine rağmen neden hala görevde tutuluyor dedi.

Demir´in yaklaşık 5 yıldır işçinin karşısına çıkmadığını, milli ve dini bayramlarda dahi işçinin manevi duygularını paylaşmadığını belirten Eşitmez yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İşçisiyle kucaklaşmayan bir müessese müdürü nasıl oluyor da hala görevde tutuluyor. Genel müdürlük tarafından belirlenen üretim programını tutturabilmek için üretimi artırmak yerine kazı işçi ve ustalarının sanatlarını işçilere önceden haber vermeden geçici olarak değiştirmek suretiyle program tutturma hesabı ve prim alma hesabı yapan, işçilerimiz ısrarla kazı işçisi olarak çalışmak istediklerini belirten dilekçelerini vermelerine rağmen sanatları geçici olarak değiştirilmiş ve maddi olarak kayıplarına sebep olmuştur. Ben yaptım oldu diyen bir yönetim tarzını kabul etmemiz mümkün değildir. Bugün 1459 norm kadroyla çalışması gereken Armutçuk Müessese Müdürlüğü 1123 kişi ile yaklaşık 350 kişi eksik çalışmaktadır. Kuruma işçi alınması için genel merkezimiz başta olmak üzere TTK Genel Müdürlüğü, bölge milletvekilleri Bartın ve Karabük millet vekilleri ile görüşülmüş olup bir an önce TTK´nın yaşaması için işçi alınmasının kaçınılmaz olduğunun altı çizilmiştir. Böyle olumlu bir hava oluşturmaya gayret gösterirken müessese müdürünün olumsuz tavırları yüzünden yevmiyesini dolduran bir çok işçi arkadaşımız psikolojik baskılardan dolayı emekli olmakta ya da olmayı düşünmektedir. Daha 40 yaşında verimliliğinin en üst seviyeye ulaştığı bir anda arkadaşlarımızı emekliliğe iten tutumsuz yönetim tarzı kabul edilemez. TTK bir bütündür. Müessese müdürlüğü gibi görevlerde yer alan insanların, öncelikle verimliliği göz önünde bulundurulmalı, sosyal ilişkileri gözden geçirilmelidir. Şahsın dilekçesinde bu görevi layıkı ile yerine getiremediğini ailevi ve sağlık problemlerinin olduğunu belirtmesine rağmen neden görevde tutulduğunu anlamış değiliz. Müessese müdürünün isteksiz olduğunu başta genel müdür olmak üzere herkes bilmektedir. İsteksiz yapılan işler ileride sonuçları tahmin edilemeyen yaralar doğuracaktır. İsteksiz yapılan işler hayırlı olmaz. İstek yoksa herşey bitmiş demektir. Bir an önce bu gidişata dur denilmesini, tecrübeli, deneyimli, yeraltını iyi bilen, işçi psikolojisini anlayan onlarla kucaklaşan bir müessese müdürüne acilen ihtiyacımız var. Armutçuk işçisi üretmek ve ülke ekonomisine kazandırmak için canla başla çalışır. Madenciye bir adım yaklaş onlar on adım yaklaşır. Amacımız kavga etmek değil Armutçuğun çalışanlarının menfaatini korumak adına yetkililerden talebimizdir. Bu soruna ivedilikle çözüm bulunacağına olan inancımız tamdır

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER