Görevinin başında öldürülen işletme müdürü anıldı

Görevinin başında öldürülen işletme müdürü anıldı

Görevinin başında öldürülen işletme müdürü anıldı
Zonguldakta bıçaklanarak öldürülen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, vefatının 12. yılında anıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumunda, 16 Eylül 2004’te işten çıkarılan işçi tarafından bıçakla öldürülen maden mühendisi Avni Cinel, ölümünün 12. yılında düzenlenen törenle anıldı.
Asma İşletme Müdürlüğü önünde adına yaptırılan anıt önünde yapılan törene, Avni Cinel’in babası Mustafa Cinel, annesi Fatma Cinel, eşi Fatma Cinel, kardeşleri, yakınları ile TTK yetkilileri, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve kurumda çalışan personel katıldı.
Törende konuşan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı, şöyle konuştu: “Görevinin başında sabah vardiyasına giderken işine son verilen maden çalışanının saldırısına uğradı. Kendisinin bu arkadaşımızın işine son verdiği düşüncesiyle sisteme kurban verdiğimiz bir meslektaşımız. Bugün de benzer şekilde olmasa bile farklı şekillerde çalışma ortamının barış içinde, hoşgörü içinde, sevgi içinde geçtiğini söyleyemeyiz.”
Bu şekilde törenlerin olmasının kendilerine gurur verdiğini ifade eden Avni Cinel’in oğlu İlker Cinel ise, “Aradan 12 yıl geçmesine rağmen hala hatırlanması gerçekten bize gurur veriyor. Çalışma yaşantısıyla olduğu gibi çok iyi bir aile reisi çok iyi bir babaydı. Her zaman anıyoruz her zaman bizimle birlikte bu şekilde anma törenlerinin olması arkadaşları ve sevenleri tarafından bu şekilde anılması bize de gurur veriyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Cinel’in anıtına mesai arkadaşları ve sevenleri tarafından karanfil bırakıldı.
Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER