Göz rahatsızlığı için gitti, beyninde tümör çıktı

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde sıklıkla göz rahatsızlığı nedeniyle doktorlara giden Fikret Özalp´in beynindeki tümör, göz doktorunun yönlendirmesiyle ortaya çıktı.

Göz rahatsızlığı için gitti, beyninde tümör çıktı
Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde sıklıkla göz rahatsızlığı nedeniyle doktorlara giden Fikret Özalp´in beynindeki tümör, göz doktorunun yönlendirmesiyle ortaya çıktı.
Emekli diş teknisyeni olan Fikret Özalp’in sıklıkla göz rahatsızlığı için gittiği doktoru, beyninde tümör olabileceğinden şüphelendi. Doktorun yönlendirmesiyle beyin cerrahi bölümüne giden Fikret Özalp´in beyninde tümör tespit edildi. İki gözündeki görme kaybı nedeniyle yaklaşık 10 göz doktoruna gittiğini söyleyen Özalp, Çaycuma Devlet Hastanesi´nde görevli Göz Doktoru Yücel Cengiz’in başka bir hastalıktan şüphelenerek kendisini beyin cerrahi bölümüne yönlendirdiğini ifade etti.
Özalp gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir sabah kalktığımda iki gözümün görmediğini fark ettim. Sürekli doktor doktor dolaştım. Hepsi gözlük verdi. Kimse hastalığımı anlamadı. En son Çaycuma Devlet Hastanesi’ndeki göz doktorumuz gözümle ilgili bir sıkıntı olmadığını, gözümün arka tarafında bir kitle olabileceğini söyleyerek, beni beyin cerrahına yönlendirdi. Ankara’da yapılan tetkikler neticesinde beynimde tümör olduğu tespit edildi. Bu arada gözlerim ikisi de görme yeteneğini tamamen kaybetti. 13 saatlik ameliyatın ardından yaklaşık 7 buçuk santimetrelik tümörler kafamın ön tarafından alındı. Ancak damara yakın olan bölgelerde riskli olduğu için parça bırakıldı. Onun da ışın tedavisi ile büyümesi durduruldu. Eğer göz doktoru teşhis koymasıydı ve ben sadece gözlük takarak hayatıma devam etseydim beyin daha da baskı yapacaktı, belki de ölecektim. Sürekli kontrollere gidiyorum. Beynimdeki sorun artık aşıldı. Sağ gözüm görüyor, ancak sol gözümde görme kaybı var, onun için gözlük kullanıyorum” dedi
Özalp yaşadıklarının diğer insanlara örnek olmasını dileyerek, sağlıklı her insanın belirli aralıklarla genel kontrol yaptırması gerektiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER