GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEY OLMAZSA ,SÜRECE BİZLERDE DAHİL OLACAĞIZ

Türk Eğitim-Sen Kdz Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk yaptığı yazılı açıklama ile ,Fen Lisesi İnşaatının mahkeme sürecine girerse hizmete giremeden çürümeye başlayacağını belirterek,

GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEY OLMAZSA ,SÜRECE BİZLERDE DAHİL OLACAĞIZ

gundemeregli.com-Türk Eğitim-Sen Kdz Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk yaptığı yazılı açıklama ile ,Fen Lisesi İnşaatının mahkeme sürecine girerse hizmete giremeden çürümeye başlayacağını belirterek, Okulların açılmasına iki ay kalmışken yetkilileri uyarıyoruz. Tedbirinizi alınız. Eylül ayına kadar gözle görülür bir gelişme olmadığı takdirde sürece öğretmenlerimizle, üye memurlarımızla, veli ve öğrencilerimizle birlikte dâhil olacağız” dedi.

Öztürk’ ün yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

“16 Temmuz Çarşamba günü Kdz Ereğli Fen Lisesi inşaatında çalışan taşeron yönetici ve işçiler tarafından üçüncü defa çatı eylemi gerçekleştirilmiştir. Alacaklı olduğu ve alacaklarını alamadığı iddiası ile bazı işçiler inşaatın çatısına çıkarak haklarını talep etmişler, Vali yardımcısı, Kaymakam, Emniyet müdürü ve Akp ilçe başkanı tarafından daha önceki eylemlerinde verilen sözlerin tutulmasını talep etmişlerdir. Taleplerinin gerçekleşmemesi halinde kendilerini ve çatıyı yakacaklarını söylemişlerdir. Taşeron işçilerin eyleminin taşeron-müteahhit-devlet-siyaset dörtgeni içerisinde hangi haklılıkta olduğunu elimizde belge olmadığı için kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ümit ederiz ki eylem can sağlığı ile biter. Öte yandan geçtiğimiz süreçte basına yansıdığı üzere hayırseverin katkısının başka kaynaklara aktarılması, taşeron tarafından dile getirilen hak edişleri alamama, rüşvet ve yolsuzluk iddialarını takip etmekteyiz. Geçen yıl bitirilmesi gereken inşaatın bu yıl bitirilmesi için ihtiyatlı davranıyor ve meseleyi meçhul noktalara taşımak istemiyoruz. Korkarız ki Kdz Ereğli Fen Lisesi bataklığa dönüşme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Gelen kokular bu yöndedir. Eğer bu inşaat mahkeme sürecine girerse Kdz Ereğli Fen Lisesi hizmete giremeden çürümeye başlar. Okulların açılmasına iki ay kalmışken yetkilileri uyarıyoruz. Tedbirinizi alınız. Eylül ayına kadar gözle görülür bir gelişme olmadığı takdirde sürece öğretmenlerimizle, üye memurlarımızla, veli ve öğrencilerimizle birlikte dâhil olacağız. Kamuoyuna saygı ile arz ederim”

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 07:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER