GÜLÜÇ GÜZELLEŞTİKÇE GÜZELLEŞİYOR

GÜLÜÇ GÜZELLEŞTİKÇE GÜZELLEŞİYOR

gundemeregli.com-AK  Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan Gülüç beldesinin gittikçe güzelleştiğini belirterek, “Şimdi güzel bir bina şeklinde girişinde gözüküyor. Heyelan alanı da çıplak bir görüntüye sahip. Orayı da çıplak bölgeyi çimlendirip çevre düzenlemesi yapılacak. Eylül-Ekim aylarında oluyor. Büyük bir heyelandı. Can kaybı olmamasına seviniyoruz.” dedi.

Candan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’ü makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada Gülüç ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Gülüç’ü sık sık ziyaret ettiğini belirterek, sorun ve istekleri yerinde tespit ettiklerini kaydederek şu görüşlere yer verdi:

“Seçildikten bu zamana 2 yıl 2 ay gibi bir süre geçti. Bu süreçte birkaç defa uğradım. Fazlasıyla uğradım. Hala da uğramaya çalışıyoruz. Gülüç ile yakından ilgileniyoruz. Zonguldak içindeki her bölge bizi bölgemiz ama bu bölgeden olmamız nedeniyle bu bölgeyle biraz daha yakından ilgileniyoruz. Nehir kenarının düzenlenmesi güzel bir çalışma oldu. Ama bir sonuç elde ettik. Gülüç gittikçe güzelleşiyor, kendileri de ifade ettiler. Altyapı çalışmalarını bitirmiş durumdalar. Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.”

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ise yaptığı konuşmada, Milletvekili Candan’ın her zaman yanında olduklarını belirterek, gülüç çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gülüç’e önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Güngör şunları kaydetti:

“Sizi uzaktan değil içimizden görüyoruz. En yakın sizlersiniz bize. Biz ihtiyaçlarımızı bildirebilme açısından şanslıyız. Sayın İlçe Başkanımı, milletvekilimi ne zaman arasam bize dönüş yapıyor. Bu bakımdan mutluyum.
Özellikle Gençlik Merkezi’nin yapılması için ön ayak olması; dört tane gençlik merkezi kazandırılacak Zonguldak’a. Bir tanesi de Ereğli’ye, Ereğli yer gösteremeyince Gülüç’e yapılması kararı alındı. Bunların hepsinde milletvekilimin payı var.

Gençlik Merkezi’nin yeri için oradaki halı sahanın yıkım kararını aldım. Evraksan ihaleyi aldı. Yıkımı yapacak. Bayrama kalmadan yer teslimini yapacağız. Sonra Gençlik ve Spor Müdürlüğü Zemin etüdünü jeolojik olarak yaptıracak. Projeyi uygulayacaklar. Zaman bakımından fazla tutacağını zannetmiyorum. Çünkü parası, 500 bin lirası hazır. Üstündeki para da önümüzdeki sene bütçede olacak. Dolayısıyla sadece Gülüç’te değil, Zonguldak’ın diğer bölgelerinde de vatandaşlarımız gençlik merkezinin güzelliğini görecekler.

“GÜLÜÇ DERESİ KURTULUYOR”

Yine sizin de yakından takip ettiğiniz Gülüç Deresi Taşkın Koruma çalışmasını bitirdik.2,5-3 Milyon liralık bir ihale yapılmıştı. Orada ufak tefek eksikleri kaldı. Özellikle müteahhidin dereye toprak attığı basına da yansımıştı. Onlarla ilgili DSİ Bölge Müdür Yardımcısına bildirdim. Müteahhit önümüzdeki günlerde başka işlere başlamış. İflas etmiş, ona yaptıramadılar. DSİ Bölge Müdürlüğü o toprağın alınmasını ve bizim halı sahanın oradaki eksik kısmı da tamamlayacaklar.

1999’da Gülüç Deresi için DSİ’ye biz bir proje çizdirdik. O günden bu güne kadar, 2010’da başladılar, 2012’de bitti. Her yıl bütçe hazırlanırken gidiyorum, yüz lira gibi sembolik paralar koyuyorlardı. Nihayet o parayı çıkardık. Gülüç deresi ıslahı geciktiği için oraya bir şey yapamadık. Bu sene oraya oturma grupları koyduk. Yürüyüş alanları yapıyoruz. Ihlamur, Çınar, Akasya ağaçları dikeceğiz. İlçemize girerken, temiz, güzel, bir görüntü oluşturuyoruz. Özellikle Türk bayrakları orada güzel bir görüntü oluşturdu. Bayraklar biraz kirlenir gibi oldu. Yenileri gelecek şimdi, yenileriyle devam edeceğiz. Ereğli Belediyesi de şehri süslemeye başladı. Yakın zamanda başladı. Biz on ay önce başlamıştık. Bir bütün halinde ilçemizde olsun, beldemizde olsun o güzelliği vatandaşlarımıza göstermek zorundayız. Ereğli’de bizim, Gülüç de bizim, Alaplı da bizim. Hepimiz burada yaşıyoruz.

“PAZARYERİ PROJEMİZ VAR”

Pazaryeri projemiz var. En büyük sıkıntımız o. Üç senedir mahkememiz devam ediyor. İki arkadaş itiraz etti, onlar daha fazla istedi. Geri kalanların hepsiyle anlaştık paralarını ödedik. O arkadaşlar için mahkemenin istediği parayı da ödedik ama o iki arkadaş da itiraz etti. O iki arkadaş da kendilerince haklı olabilir. Ama bu yüzden ihale edemedik. Orası ihale edilseydi beldeye daha bir canlılık gelecekti. İhale edebiliriz ama yolu açmayınca cüzi bir fiyatla ihale etmemiz gerekiyor. Yolu açmış olsak belediyemiz kazanacak.

Özellikle İslamoğlu apartmanı ile ilgili bizim için bir yüktü. Belediyemiz ceza almadı. Kirazlar apartmanında vatandaşlarımız davacı olmamıştı. Onların kendi gayretleri, ekonomik durumlarını ortaya koydular, biz de belediye olarak yardımcı olduk. Şimdi güzel bir bina şeklinde girişinde gözüküyor. Heyelan alanı da çıplak bir görüntüye sahip. Orayı da çıplak bölgeyi çimlendirip çevre düzenlemesi yapılacak. Eylül-Ekim aylarında oluyor. Büyük bir heyelandı. Can kaybı olmamasına seviniyoruz.

Beldemizin ulaşım, su, kanalizasyon konularında bir sıkıntımız. On beş yıldır buradayım, sel olup dükkanları bastığını görmedik. Dolayısıyla ben görevimi yapmış kabul edebilirim diye düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER